Γερμανία επίθεση: Αυτοκίνητο έπεσε στο πλήθος – 4 νεκροί και 15 τραυματίες – Η στιγμή της σύλληψης του δράστη [vids]

Μοιραστείτε το:

Μνήμες από τρομοκρατικές επιθέσεις ξύπνησαν στη Γερμανία, από το τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε στην πόλη Τρίερ, στη Ρηνανία – Παλατινάτο, όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος σε πεζόδρομο στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 15. Μεταξύ των θυμάτων βρίσκεται και ένα βρέφος.

Η αστυνομία συνέλαβε τον οδηγό του φονικού αυτοκινήτου, έναν Γερμανός 52 ετών από την περιοχή. Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα κίνητρα του δράστη, ο οποίος έχει συλληφθεί, δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, ωστόσο ο Δήμαρχος της Πόλης Βόλφραμ Λάιμπε έκανε ήδη λόγο για «αμόκ» από την πλευρά του δράστη. Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στην τηλεόραση της BILD, το αυτοκίνητο, μάρκας Range Rover κινείτο με ταχύτητα 70-80 χλμ/ώρα και πλησιάζοντας το πλήθος συνέχισε να επιταχύνει. «Κάποιοι άνθρωποι πετάχτηκαν στον αέρα από την σύγκρουση», δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

«Θα πρέπει να ρωτήσουμε τον δράστη και αυτό είναι για την ώρα δύσκολο», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας. Τη σύλληψη του οδηγού έχει επιβεβαιώσει η αστυνομία μέσω Twitter, ενώ σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και μεταδίδει η γερμανική Bild, παρουσιάζεται η στιγμή της σύλληψης του δράστη, έξω από το γκρι τζιπ, το οποίο σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, κατευθύνθηκε πάνω στον κόσμο με ταχύτητα που μπορεί να άγγιζε και τα 100 χιλιόμετρα την ώρα. Όπως είναι λογικό και αναμεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ, ο φόβος είναι διάχυτος σε ολόκληρη τη Γερμανία, αφού η επίθεση ξύπνησε μνήμες τρομοκρατίας, χωρίς βέβαια αυτό να επιβεβαιώνεται από πουθενά.

Το χρονικό

Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στην πόλη Τρίερ στη Γερμανία. Ο δήμαρχος της πόλης, όπως μεταδίδουν γερμανικά μέσα, δήλωσε ότι δύο πολίτες είναι νεκροί, ενώ άλλοι δέκα είναι τραυματίες. Στη συνέχεια, την είδηση για τους δύο νεκρούς επιβεβαίωσε και η αστυνομία. Ο οδηγός του οχήματος έχει συλληφθεί.

https://www.youtube.com/watch?v=VLURMJ0MhUY

«Συνελήφθη ένα άτομο και ένα όχημα κατασχέθηκε. Σύμφωνα με τα αρχικά ευρήματα, δύο άνθρωποι είναι νεκροί. Συνεχίστε να αποφεύγετε το κέντρο της πόλης», γράφει η αστυνομία στο tweet της.

Στο αρχικό tweet της η αστυνομία ανέφερε: «Αρκετοί τραυματίες, χτυπήθηκαν από αυτοκίνητο στον πεζόδρομο στο Trier. Αποφύγετε την περιοχή, η αστυνομία βρίσκεται στο σημείο μαζί με άλλες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης».

Η FAZ επικαλούμενη τον ιστότοπο lokalo ανέφερε ότι ο οδηγός ενός μαύρου Range Rover διέσχισε το κέντρο της πόλης με ταχύτητα πάνω από 70 χλμ. περνώντας και από τη δημοφιλή εμπορική οδό Simeonstrasse κοντά στην Porta Nigra. Το όχημα στην τρελή πορεία του κατέστρεψε πάγκους καταστημάτων της αγοράς.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Βόλφραμ Λίμπε, πιθανώς να πρόκειται για περίπτωση ανθρώπου που οδηγούσε σε κατάσταση αμόκ, ενώ κλήθηκαν οι γονείς να πάρουν τα παιδιά από το σχολείο.

Live μετάδοση από τη Bild 

Η πρωθυπουργός του κρατιδίου της Ρηνανίας-Παλατινάτου, Μαλού Ντάιερ εξέφρασε τη «φρίκη της» για το συμβάν και δήλωσε ότι θα πάει στο Τρίερ, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Ρότζερ Λέβεντς έχει ήδη ξεκινήσει από το Μάιντς για την πόλη.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Τρίερ είναι ιστορική πόλη της Γερμανίας και γενέτειρα του Καρλ Μαρξ, βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Λουξεμβούργο.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ