ΕΟΔΥ διπλά βιβλία: Να κληθούν στη Βουλή Κικίλιας, Χαρδαλιάς, Αρκουμανέας και Τσιόδρας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Μοιραστείτε το:

Έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την ακρόαση δημοσίων προσώπων που χειρίζονται την κρίση της πανδημίας του covid-19 ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είναι μέλη της Επιτροπής.

Επικαλούμενοι δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τα οποία υπήρχαν διπλά βιβλία για την καταγραφή των κρουσμάτων κορονοϊού, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι «προκύπτουν σοβαρά ζητήματα σε σχέση με την επιστημονική δεοντολογία, την πολιτική αξιοπιστία και την τήρηση της νομιμότητας».

Ταυτόχρονα, ζητούν να κληθούν στην Επιτροπή Θεσμών και να δώσουνε εξηγήσεις: Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο καθηγητής ιατρικής Σωτήρης Τσιόδρας ως εκπρόσωπος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Υπενθυμίζεται ότι οι καταγγελίες που δημοσιεύτηκαν στις εφημερίδες «ΒΗΜΑ» και «Δημοκρατία» περί παράλληλου συστήματος καταγραφής κρουσμάτων με κορονοϊό από τον ΕΟΔΥ, με αποτέλεσμα τη μη ακριβή αποτύπωση του αριθμού των ατόμων που έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό, προκάλεσαν την παρέμβαση εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στον επικεφαλής της Ποινικής Δίωξης Νίκο Ορνεράκη, ο οποίος θα μελετήσει τα δημοσιεύματα και θα αρχίσει να καλεί μάρτυρες προκειμένου να διακριβώσει τη βασιμότητα των καταγγελιών. Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, το Μητρώο Ασθενών που δημιουργήθηκε στο πρώτο κύμα της πανδημίας, δεν ενημερωνόταν όπως έπρεπε και στον χρόνο που έπρεπε, διότι στον ΕΟΔΥ ήθελαν να φτιάξουν ένα δικό τους Μητρώο. Μία εκ των δύο εφημερίδων υποστήριζε πως στην υπόθεση εμπλέκεται και ιδιωτική εταιρία.

Τα όσα αναφέρονται στα ρεπορτάζ των δύο κυριακάτικων φύλλων έχει διαψεύσει ο ΕΟΔΥ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, χαρακτηρίζοντάς τα «αποκυήματα νοσηρής φαντασίας» και τονίζοντας ότι «όσοι τα διακινούν, για όποιο σκοπό τα διακινούν, προσφέρουν χείριστη υπηρεσία στην χώρα, σπέρνουν τη δυσπιστία και την εσωστρέφεια σε μια κρίσιμη στιγμή που η εμπιστοσύνη και η εθνική ομοψυχία είναι προαπαιτούμενα για να βγούμε νικητές».

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ