Θερμοκρασία ρεκόρ στο Σίδνεϋ: Στους 40 βαθμούς σήμερα ο υδράργυρος – Δεκάδες δασικές πυρκαγιές [vids & pics]

Μοιραστείτε το:

Την νύχτα, η χαμηλότερη θερμοκρασία που έπιασε ο υδράργυρος ήταν οι 25,4 βαθμοί Κελσίου, ενώ την Κυριακή επικρατούσε καύσωνας. Ανάλογη η εικόνα των θερμοκρασιών στην Νότια Αυστραλία και τη Βικτώρια. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτες οδηγίες για την πρόληψη των πυρκαγιών, για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας – τη στιγμή που δεκάδες πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις μαίνονται.  Οι μετεωρολόγοι αναμένουν νέο κύμα ζέστης από την Τρίτη.

Εικόνες από το Σίδνεϋ, δείχνουν κοσμοσυρροή στις παραλίες, με τις αρμόδιες αρχές να προειδοποιούν κατά του συνωστισμού και υπέρ της τήρησης αποστάσεων και προστατευτικών μέτρων. Ο Andrew Watkins, που εργάζεται στο Γραφείο Μετεωρολογίας, ανέφερε: “Ο φετινός Νοέμβριος είναι ασυνήθιστος με πολλούς τρόπους. Ως τώρα έχει πέσει μόνο η μισή ποσότητα βροχής που αναμένεται αυτή την περίοδο και είναι αρκετά πιθανό ότι θα εξελιχθεί σε έναν από τους πιο θερμούς Νοεμβρίους όλων των εποχών”.

Σύμφωνα με το BBC, αυτό το Σαββατοκύριακο είναι η πιο επιβαρυμένη περίοδος όσον αφορά τις πυρκαγιές, από το τέλος της περασμένης χρονιάς και έπειτα. Πέρυσι, η Αυστραλία έζησε τις χειρότερες πυρκαγιές στην ιστορία της, όσον αφορά τον απολογισμό σε καταστροφές του φυσικού περιβάλλοντος και των περιουσιών. Υπολογίζεται ότι μεταξύ 2019 και 2020 κάηκαν 24 εκατομμύρια εκτάρια γης. Οι πυρκαγιές επηρέασαν όλες τις Πολιτείας, κατέστρεψαν 3.000 σπίτια και σκότωσαν ή έδιωξαν από το περιβάλλον τους, περίπου 3 δισεκατομμύρια ζώα. Επίσης, 33 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

45 πυρκαγιές σε εξέλιξη

H Πυροσβεστική Υπηρεσία προειδοποίησε για ένα “πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς” στα ανατολικά και βορειοανατολικά της πολιτείας New South Wales, όπου αυτή τη στιγμή μαίνονται 45 πυρκαγιές που καίνε δασικές εκτάσεις και χαμηλή βλάστηση. Στα δυτικά του Σίδνεϋ, βρίσκεται σε εξέλιξη μία πυρκαγιά που απειλεί κατοικίες, όπως έγινε γνωστό. Την Παρασκευή αξιωματούχος της Πυροσβεστικής, ο Πίτερ Μακένι, κάλεσε τους πολίτες να βρίσκονται σε ετοιμότητα σε περίπτωση πυρκαγιάς. “Είναι η πρώτη φορά, μετά την καταστροφική περυσινή περίοδο που έχουμε δει τόσο εκτεταμένο κίνδυνο πυρκαγιών” ανέφερε.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ