Μυστηριώδης μεταλλικός μονόλιθος στην έρημο της Γιούτα, εξαφανίστηκε… μυστηριωδώς

Μοιραστείτε το:

“Έχουμε στη διάθεσή μας αξιόπιστες αναφορές ότι η κατασκευή που παράνομα εγκαταστάθηκε στο σημείο αυτό και η οποία έχει αναφερθεί ως “μονόλιθος” αφαιρέθηκε” σημείωσε η Υπηρεσία. Διευκρίνισε πάντως ότι δεν εμπλέκεται η ίδια, γιατί η κατασκευή θεωρείται “ιδιωτική περιουσία”.

Τον μονόλιθο αυτό εντόπισαν υπάλληλοι της Υπηρεσίας Ασφάλειας Πτήσεων της Γιούτα στις 18 Νοεμβρίου, πετώντας με ελικόπτερο. Η αποστολή τους ήταν να καταγράψουν ένα είδος προβάτου της περιοχής, όταν ξαφνικά είδαν κάτι που έμοιαζε βγαλμένο από την ταινία “Η Οδύσσεια του Διαστήματος”, όπως ανέφεραν. “Το είδε ένας από τους βιολόγους, πετούσαμε από πάνω του ακριβώς”, ανέφερε πιλότος. Το αντικείμενο, γυαλιστερό, μεταλλικό και… απόκοσμο ξεχώριζε στο τοπίο με τους κόκκινους βράχους. Ο πιλότος ανέφερε πως ίσως είναι κάποιο έργο τέχνης ή το έβαλε εκεί κάποιος λάτρης των ταινιών επιστημονικής φαντασίας.

Ο εντοπισμός του μονόλιθου κατάφερε να εξάψει την φαντασία, όσων πιστεύουν σε επισκέψεις εξωγήινων στον Πλανήτη μας και ενώ οι αρχές δεν αποκάλυψαν την τοποθεσία που βρέθηκε, αρκετοί κυνηγοί της περιπέτειας, τον βρήκαν και τον “εξέτασαν”.

Ο David Surber ήταν ένας από τους πρώτους που έφτασαν στην κατασκευή.

Πολλοί παρατήρησαν πως ο μονόλιθος θυμίζει πολύ τα έργα του Αμερικανού γλύπτη Τζον Μακράκεν, ο οποίος για ένα διάστημα διέμενε στη γειτονική Πολιτεία του Νέου Μεξικό και πέθανε το 2011. Ο γιος του, Πάτρικ, είπε πρόσφατα στην εφημερίδα Times ότι ο πατέρας του είχε πει το 2002 ότι θα του άρεσε “να αφήσει έργα του σε απομονωμένα σημεία για να τα ανακαλύψει ο κόσμος αργότερα”.  Άλλοι πάλι παρατήρησαν ότι αυτή η ανακάλυψη έρχεται στο τέλος μιας χρονιάς που σημαδεύτηκε από την πανδημία Covid-19 και εξέφρασαν την αισιόδοξη άποψη ότι το αντικείμενο θα μπορούσε να βελτιώσει την κατάσταση. “Είναι το κουμπί της Επανεκκίνησης. Θα μπορούσε παρακαλώ να το πατήσει κάποιος γρήγορα;” αστειεύτηκε ένας χρήστης στο Instagram.

Με πληροφορίες από CNN και ΑΜΠΕ

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ