Κορωνοϊός Εξαδάκτυλος: Αν συνεχιστούν οι διακομιδές θα μπλοκάρει όλη η Ελλάδα [vid]

Μοιραστείτε το:

Κορωνοϊός Εξαδάκτυλος: “Η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη στα νοσοκομεία μας τα οποία λειτουργούν στο όριό τους εδώ και δυόμισι εβδομάδες” τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι “έχουμε έναν αριθμό νοσηλευομένων στις ΜΕΘ που είναι τεράστιος για τα δεδομένα της χώρας. Αυτούς τους αριθμούς θα πρέπει να παρακολουθούμε από εδώ και στο εξής αντιλαμβανόμενος την αγωνία για το εάν θα έχουμε και πότε θα έχουμε χαλάρωση των μέτρων. Θα πρέπει να δούμε διψήφιο αριθμό νοσηλευομένων στην Εντατική για να κάνουμε το επόμενο βήμα διότι μια πρόωρη χαλάρωση μπορεί να μας φέρει μια βαριά υποτροπή της κατάστασης”.

Σε ερώτηση για το πότε θα γίνει η άρση του lockdown, ο κ. Εξαδάκτυλος απάντησε ότι “δεν αισθάνομαι ότι είναι ασφαλές να πάμε σε μια χαλάρωση εάν έχουμε τριψήφιο αριθμό ασθενών στις Εντατικές”.

 

Ποιοι και πότε θα εμβολιαστούν

Οπως προκύπτει από τις πληροφορίες του «Ε.Τ.» της Κυριακής, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τον εμβολιασμό λίγο παραπάνω από οκτώ εκατομμυρίων Ελλήνων, από 18 ετών και άνω. Τα παιδιά θα είναι, τουλάχιστον όπως προκύπτει από τον μέχρι τώρα σχεδιασμό, εκτός των στόχων του εμβολίου, καθώς δεν κρίνεται αναγκαίο από την επιστημονική κοινότητα να εμβολιαστούν.

Ο εμβολιασμός αναμένεται να ξεκινήσει στη χώρα μας όταν θα ξεκινήσει και στην Ευρώπη. «Ο πρώτος πολίτης της Ε.Ε. μπορεί να έχει κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό πριν από τα τέλη Δεκεμβρίου», διεμήνυσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, τονίζοντας ότι πλέον «υπάρχει φως στο τούνελ». Το πρώτο «πακέτο» που θα λάβει η Ε.Ε. θα μοιραστεί σε όλες τις χώρες αναλόγως του πληθυσμού τους, συνεπώς και η Ελλάδα θα έχει μερίδιο από την πρώτη «φουρνιά».

Η Ελλάδα θεωρείται πιθανό αρχές του νέου έτους να έχει ένα εκατομμύριο εμβόλια, για να εμβολιαστούν, δηλαδή, 500.000 πολίτες. Ο σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας περιλαμβάνει να πραγματοποιούνται περί τα δύο εκατομμύρια εμβολιασμοί κάθε μήνα. Συνεπώς, εάν όλα πάνε καλά και τα εμβόλια εγκριθούν από τις αρμόδιες ρυθμιστικές Αρχές στους χρόνους που έχουν εκτιμηθεί, τότε την άνοιξη του 2021 θα έχει εκπληρωθεί ο εμβολιασμός του πληθυσμού – στόχου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανέφερε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη ότι ο σχεδιασμός περιλαμβάνει μέχρι τέλος Ιουνίου να έχει εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού.

Επειδή τα εμβόλια θα έρχονται σε συγκεκριμένες ποσότητες και με δόσεις, ανάλογα και με την παραγωγική ικανότητα των φαρμακευτικών εταιριών, θα υπάρξει μια προτεραιοποίηση στους εμβολιασμούς. Πρώτοι στη σειρά θα είναι οι υγειονομικοί, καθώς είναι αυτοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, θα ακολουθήσουν οι ευπαθείς ομάδες, δηλαδή τα άτομα άνω των 65 ετών και οι χρονίως πάσχοντες, που είναι και αυτοί που κινδυνεύουν με βαρύτερη νόσηση, και στη συνέχεια ο γενικός πληθυσμός.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ