Γερμανία Διαμαρτυρία Panda-mie: Εστιατόριο μένει ανοιχτό με λούτρινες αρκούδες στη θέση των πελατών [vid & pics]

Μοιραστείτε το:

  Το εστιατόριο άνοιξε πριν την πανδημία, με τον ιδιοκτήτη να έχει δώσει 1,5 εκ. ευρώ προκειμένου να το ανακαινίσει. Όταν η κυβέρνηση επέβαλε lockdown, η εικόνα του κλειστού εστιατορίου του προκαλούσε θλίψη και ήθελε κάπως να διαμαρτυρηθεί. Ωστόσο – καθώς οι θορυβώδεις διαμαρτυρίες δεν ταιριάζουν στον χαρακτήρα του – έκανε κάτι άλλο. Στη θέση των πελατών τοποθέτησε 100 αρκουδάκια Panda, μεγάλου μεγέθους, τα οποία παίζουν τον ρόλο των πελατών. Οργάνωσε έτσι την “Panda-mie Protest”. Τα αρκουδάκια είναι ντυμένα επίσημα και κάθονται στα τραπέζια, άλλα διαλέγουν κρασί, χαλαρώνουν στους καναπέδες, διαβάζουν το μενού και γενικά δίνουν την όψη ότι το εστιατόριο είναι γεμάτο…

Ο 53χρονος Φιτσέρα ελπίζει πως η κυβέρνηση θα αποζημιώσει τους επιχειρηματίες, αλλά δεν είναι σίγουρος ότι τα χρήματα που θα πάρει θα καλύψουν την ζημιά του.

To εστιατόριο πουλάει τα αρκουδάκια, T-shirts με το σήμα του καταστήματος και κρατήσεις για όταν ανοίξει ξανά για να υποδεχτεί πελάτες.

Wie angekündigt stellen wir unsere PANDA-MIE vor:

Während des Lockdown, besetzen unsere 100 Pandas, anstelle der Gäste…

Posted by PINO on Wednesday, November 18, 2020

“Light lockdown” ως την Άνοιξη;

Χτες, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Πέτερ Αλτμάγιερ, δήλωσε σε συνέντευξή του στην Welt, πως τα μέτρα του μερικού lockdown, μπορεί να παραταθούν μέχρι τις αρχές της άνοιξης, αν δεν μειωθούν τα κρουσματα. Τόνισε πως δεν είναι δυνατόν να αρθούν τα μέτρα, όταν σε μεγάλα τμήματα της Γερμανίας καταγράφονται περισσότερες από 50 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους. “Έχουμε τρεις με τέσσερις μακρούς χειμωνιάτικους μήνες μπροστά μας. Είναι δυνατόν οι περιορισμοί να συνεχισθούν τους πρώτους μήνες του 2021”.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συμφώνησε την Τετάρτη με τους επικεφαλής των 16 ομόσπονδων κρατιδίων να παραταθούν και να αυστηροποιηθούν τα μέτρα κατά του κορονοϊού τουλάχιστον μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου.  Η Γερμανία επέβαλε στις αρχές Νοεμβρίου ένα “light lockdown“, στο πλαίσιο του οποίου έκλεισαν τα μπαρ και τα εστιατόρια, όμως επιτράπηκε να παραμείνουν ανοικτά τα σχολεία και τα καταστήματα.

Με πληροφορίες από το Euronews και το ΑΜΠΕ

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ