Θεσσαλονίκη Μητσοτάκης: Διαμαρτυρία γιατρών με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού [vid+pics]

Μοιραστείτε το:

Επίσκεψη στην Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε το Σάββατο 28/11 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της οποίας επισκέφθηκε τα νοσοκομεία Ιπποκράτειο και Παπαγεωργίου. Με αφορμή την επίσκεψη του κυρίου Μητσοτάκη, η ΕΝΙΘ (Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης) πραγματοποίησε διαμαρτυρία, με αιτήματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, επίταξη ιδιωτικών ΜΕΘ, προσλήψεις και άμεση τροφοδοσία του προσωπικού με μέσα ατομικής προστασίας.

Ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων του Παπαγεωργίου, Λάμπρος Δερμεντζόγλου, δήλωσε:

Πέρα από την επίπλαστη εικόνα που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός στα κανάλια, υπάρχει μια διαφορετική, ζοφερή εικόνα που ζει ο εργαζόμενος καθημερινά στην υγεία, στα νοσοκομεία. Οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής θέλουν κάτι περισσότερο από κούφια λόγια και κίβδηλες ελπίδες θέλουν πραγματική στήριξη, ενίσχυση του ΕΣΥ με ανθρώπινο δυναμικό και επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ τώρα, γιατί ο λαός τις χρειάζεται. Οι νοσηλευτές που ήρθαν να βοηθήσουν είναι ελάχιστοι, σταγόνα στον ωκεανό των αναγκών μας“.

Στην Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Την Θεσσαλονίκη, η οποία πλήττεται σφόδρα από το δεύτερο κύμα κορονοϊού, επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο 28/11. Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως «πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στα βήματα που θα κάνουμε εφ εξής για να μην διακινδυνεύσουμε μία νέα έξαρση της πανδημίας».

Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη – 28/11 (EUROKINISSI)

Αναφορικά με τα Χριστούγεννα που βρίσκονται προ των πυλών, ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως:

«Ζητώ πραγματικά λίγη υπομονή και ακόμη μία παραπάνω προσπάθεια εν όψει των Χριστουγέννων. Καταλαβαίνω απόλυτα την κούραση, τη στεναχώρια, τον θύμο ακόμη και τον φόβο για ό,τι έχει συμβεί εδώ στην Θεσσαλονίκη. Πρέπει πάση θυσία να αποφύγουμε τις συνάξεις στα σπίτια, είναι ο πλέον επικίνδυνος τρόπος μετάδοσης, θα επιτρέψουμε μόνο μία συν μία οικογένεια για τις γιορτές, διαλέξτε με ποια οικογένεια θέλετε να περάσετε τις γιορτές, σε αυτό το σημείο θα είμαστε πολύ αυστηροί, αυτό μπορώ να σας το πω. Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι πολύ διαφορετικά, πολύ πιο μαζεμένα, γιατί πολύ απλά, έτσι πρέπει να γίνει».

Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη – 28/11 (EUROKINISSI)

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ξενάγησή του στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή και «για ότι έχει κάνει, όχι μόνο για το Νοσοκομείο αυτό, γιατί έχει κάνει πολλά, αλλά αυτή είναι νομίζω η πιο εμβληματική δωρεά και μια σημαντικότατη παρακαταθήκη για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, για τη Θεσσαλονίκη, για τη Βόρεια Ελλάδα, για την Ελλάδα. Διότι είναι ένα Νοσοκομείο που είναι από τα κορυφαία νοσοκομεία της Ελλάδας».

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως, κατόπιν της διαμαρτυρίας του Σωματείου Εργαζομένων, αρνήθηκε να παραλάβει το ψήφισμα του Σωματείου Εργαζομένων, οι οποίοι καταγγέλλουν πως για μήνες δεν υπήρξε ουσιαστικός σχεδιασμός, ενώ παράλληλα το υπουργείου πρόβαινε σε υποδείξεις της τελευταίες στιγμής. Την ίδια στιγμή, παρά την έκτακτη κατάσταση που επικρατεί, δεν υπήρξε μέριμνα για προσλήψεις προσωπικού.

EUROKINISSI

«Επικοινωνιακό σόου Μητσοτάκη» – Σφοδρή κριτική ΣΥΡΙΖΑ

Για «επικοινωνιακό σόου Μητσοτάκη» έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και τις αντίστοιχες δηλώσεις του. Στην ανακοίνωση ανέφερε:

«Την ώρα που τα νοσοκομεία σε όλη τη βόρεια Ελλάδα καταρρέουν, οι υγειονομικοί τα κρατάνε με υπεράνθρωπες προσπάθειες, ο κ. Μητσοτάκης πήγε σαν κλέφτης στη Θεσσαλονίκη για να κάνει επικοινωνιακό σόου. Αφού απέκλεισαν όλους τους εργαζόμενους του Ιπποκράτειου και του Παπαγεωργίου υπό το φόβο διαμαρτυριών, επέτρεψαν μόνο σε μέλη της ΔΑΚΕ να τον ”υποδεχθούν”».

Επιπροσθέτως, επισημαίνοντας την έκτακτη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ΕΣΥ, πρόσθεσε:

«Πριν ασχοληθεί με τις ψεύτικες υποσχέσεις για το νέο ΕΣΥ, ας κοιτάξει ο κ. Μητσοτάκης το σημερινό ΕΣΥ που καταρρέει από την αδράνεια της κυβέρνησης. Από το γεγονός ότι 9 μήνες δεν έχει κάνει μία μόνιμη πρόσληψη γιατρού, δεν έχει επιτάξει τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές, δεν έχει συνταγογραφήσει τα τεστ και έχει μετατρέψει τη διάγνωση της νόσου σε προϊόν πολυτελείας προς όφελος επιχειρηματικών συμφερόντων. Και κυρίως από το γεγονός ότι την ώρα που μιλά για «νέο ΕΣΥ», δρομολογεί περικοπές 600 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό της Υγείας για το 2021».

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ