Πάτρα: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε γυμναστήριο που λειτουργούσε παράνομα – Ανέβηκαν στην ταράτσα να κρυφτούν

Μοιραστείτε το:

Στην…ταράτσα έσπευσαν οι αθλούμενοι γυμναστηρίου που λειτουργούσε παράνομα εν καιρώ κορονοϊού και περιοριστικών μέτρων, έπειτα από έφοδο της ελληνικής αστυνομίας στο χώρο, το απόγευμα της Παρασκευής 27/11.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπεύθυνοι του γυμναστηρίου οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, ενώ ορισμένοι από τους αθλούμενους οδηγήθηκαν στην ταράτσα ώστε να αποφύγουν την επιβολή προστίμου. Ωστόσο, στα 12 άτομα που βρίσκονταν παράνομα στο χώρο, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 300 ευρώ έκαστο.

Πρόστιμα και σε γυμναστήρια στην Αθήνα που λειτουργούσαν παράνομα

Προ ολίγων ημερών, δύο γυμναστήρια στην Αθήνα, στο πλαίσιο ελέγχων, βρέθηκαν να λειτουργούν παράνομα εν καιρώ κορονοϊού και lockdown. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο Παλαιό Φάληρο εντοπίστηκε γυμναστήριο να λειτουργεί κατά παράβαση της ΚΥΑ 4899/2020. Στον υπεύθυνο επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ και κινήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ επιβλήθηκαν και πρόστιμα ύψους 300 ευρώ σε πέντε αθλούμενους.

Παράλληλα, σε έλεγχο της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων στο Τατόι Αττικής, εντοπίστηκε να λειτουργεί, κατά παράβαση της ανωτέρω ΚΥΑ, τμήμα γυμναστηρίου εντός αθλητικού συγκροτήματος. Στην εν λόγω επιχείρηση επιβλήθηκαν, πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας διάρκειας 15 ημερών για το σύνολο της εγκατάστασης.

Οδηγίες του Π.Ο.Υ. για την σωματική άσκηση παιδιών και ενηλίκων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέδωσε οδηγίες για την σωματική άσκηση εν μέσω κορονοϊού, υπογραμμίζοντας πως η καραντίνα δεν πρέπει να αποτελέσει δικαιολογία για την έλλειψη άσκησης. Μάλιστα, προχώρησε σε συγκεκριμένες οδηγίες, υποστηρίζοντας πως:

  • Οι ενήλικες θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 150 με 300 λεπτά μέτριας αερόβιας άσκησης ή τουλάχιστον 75 με 150 λεπτά έντονης αερόβιας άσκησης ή έναν συνδυασμό των δύο κάθε εβδομάδα για να έχουν ουσιαστικά οφέλη. Και κυρίως δεν θα πρέπει να ξεχνούν την ενδυνάμωση των μυών δύο φορές την εβδομάδα.
  • Για τα παιδιά και τους εφήβους προτείνονται τουλάχιστον 60 λεπτά ημερησίως μέτριας άσκησης όλη την εβδομάδα.
  • Οι έγκυες γυναίκες και οι λεχώνες θα πρέπει να έχουν μέτρια ή έντονη σωματική δραστηριότητα για 150 με 300 λεπτά την εβδομάδα, καθώς αυτό έχει οφέλη τόσο για τη μητέρα όσο και για το παιδί.
  • Οι ενήλικες άνω των 65 ετών θα πρέπει να ενισχύσουν το μυικό τους σύστημα και να επικεντρωθούν σε δραστηριότητες που βελτιώνουν τον συντονισμό και την ισορροπία τους ώστε να αποφεύγουν τις πτώσεις.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ