Κορoνοϊός Ελλάδα: Τραγική πρωτιά στους θανάτους, προ των πυλών

Μοιραστείτε το:

Αυτή τη στιγμή η χώρα κατέχει τη θλιβερή κατάταξη, σχετικά με τους θανάτους ανά 1 εκατομμύριο πληθυσμού, πάνω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ενώ μόλις τον μήνα Νοέμβριο έχει καταγραφεί στη χώρα μας το 70% των θανάτων που έχουν σημειωθεί λόγω Covid, από την έναρξη της πανδημίας. Κι αν  συνεχίσει έτσι, δυστυχώς οι απώλειες θα μας φέρουν την τραγική πρωτιά.

EUROKINISSI

Το γεγονός ότι η χώρα, στις καθαρά εθνικές δαπάνες την περίοδο της πανδημίας, έρχεται τελευταία (σύμφωνα με τα συγκριτικά στοιχεία του έγκυρου Οικονομικού Ινστιτούτου «Bruegel» στις υγειονομικές δαπάνες) σε συνδυασμό με την επιλογή υποστελέχωσης των νοσοκομείων θα αυξήσει περαιτέρω τη θνητότητα. Κι αυτό δεν το λένε μόνο οι ειδικοί επιστήμονες.

Ήδη μετράμε περιπτώσεις ασθενών που δεν τους δόθηκε η δυνατότητα να εισαχθούν σε ΜΕΘ και απεβίωσαν. Δεν γνωρίζουμε τι εξέλιξη θα είχαν τελικά αν είχαν όλο το επιστημονικό support μιας ΜΕΘ και υγειονομικούς υπάλληλους που δεν τρέχουν ένα μήνα αλαφιασμένοι. Ξέρουμε όμως ότι η δυνατότητα δεν τους δόθηκε. Κι αυτοί οι θάνατοι είναι «σύνθετοι» και απέναντι από την επιχειρηματολογία της ελληνικής κυβέρνησης και των μελών της περί άριστης διαχείρισης της πανδημίας. Αριστεία στην Υγεία δεν υπήρξε και όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος.

EUROKINISSI

Σύμφωνα με τα συγκριτικά δεδομένα που υπάρχουν στην ιστοσελίδα ourworldindata.org, η Ελλάδα ξεπερνά χώρες όπως είναι η Γερμανία, η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Πορτογαλία. Την ίδια ώρα ο αριθμός των θανάτων παρουσιάζει αυξητική τάση κι είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος να ξεπεράσει η χώρα στον δείκτη θνητότητας ακόμα και τη Γαλλία ή την Ιταλία.

Στο ίδιο ιστότοπο παρουσιάζεται ο αριθμό των τεστ που διενεργούνται σε κάθε χώρα ανά 1.000 κατοίκους.
Η Ελλάδα, από τις αρχές της επιδημίας, κατατάσσεται στην τελευταία θέση, με μόλις 1,9 τεστ ανά 1.000 κατοίκους. Αυτά τα μεγέθη αποτυπώνουν την άρνηση της κυβέρνησης να δαπανήσει χρήματα για τη διενέργεια όσων περισσότερων τεστ προκειμένου να απομονωθούν όσοι έχουν μολυνθεί και να σταματήσει η διασπορά από τους ασυμπτωματικούς. Η βόρεια Ελλάδα, με το βόρειο κλίμα που διαθέτει γονάτισε ακριβώς από την πληθώρα των ασυμπτωματικών.

Ο υπουργός Υγείας σε χθεσινή συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό, αναφέρθηκε στο Νοσοκομείο Δράμας, όπου λόγω πληρότητας στις κλινικές του διακομίζονται ασθενείς με C-130. (Σημειωτέων στο νοσοκομείο της Δράμας είχαν ήδη αποβιώσει 10 άνθρωποι που ήταν σε κλινική Covid αλλά όχι σε ΜΕΘ). Είπε λοιπόν ότι όλα είναι καλά στο νοσοκομείο κι ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στην πόλη της Δράμας. Η άποψη αυτή είναι επιθετική προς ζωντανούς και νεκρούς. Ειδικά όταν:

  • Υπάρχει μείωση του ανώτατου ορίου δαπανών του υπουργείου Υγείας κατά 572 εκατομμύρια ευρώ, στην αιχμή της υγειονομικής κρίσης.
  • Στις καθαρά εθνικές δαπάνες, δηλαδή το τι χρήματα έκρινε ότι άξιζε να ξοδέψει το κάθε κράτος από μόνο του ηΕλλάδα εμφανίζεται να είναι στην τελευταία θέση με 6,4% του ΑΕΠ απέχοντας πάρα πολύ από τον μέσο όρο των άλλων ευρωπαϊκών χωρών που είναι 22,76%

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ