Κορoνοϊός Πάτρα: Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον δήμαρχο της πόλης και τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας – Επιβαρυμένη η περιοχή

Μοιραστείτε το:

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμαρχο Πατρέων Κωνσταντίνο Πελετίδη και τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη.  Ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη αυστηρότατης τήρησης των υγειονομικών μέτρων ενόψει και της εορτής του πολιούχου της Πάτρας, Αγίου Ανδρέα, τη Δευτέρα.

Μετά το φιάσκο με τον συνωστισμό στη Θεσσαλονίκη στον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου που οδήγησε όπως λένε οι επιστήμονες πιθανότατα στην υγειονομική έκρηξη των κρουσμάτων στην περιοχή ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να προλάβει να μην συμβεί κάτι ανάλογο στην Πάτρα.

Επισήμανε μάλιστα ιδιαίτερα το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αυξημένη υγειονομική επιβάρυνση στην περιοχή, γεγονός που επιβάλει ακόμη μεγαλύτερη προσοχή από τους πολίτες και ζήτησε από τους παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμβάλουν σε αυτό.

Στο μεταξύ, αύριο στην Πάτρα θα βρεθεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και θα έχει συναντήσεις με την τοπική ΕΛΑΣ στο αστυνομικό μέγαρο της Ερμού.

«Να μη γίνει η γιορτή του Αγίου Ανδρέα άλλη μία εστία υπερμετάδοσης»

Στο ίδιο πλαίσιο, κινήθηκε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος, μιλώντας χθες στους εκπροσώπους του Τύπου, απηύθυνε μήνυμα ειδικά για την Πάτρα, καλώντας να μην γίνει η γιορτή του Αγίου Ανδρέα άλλη μία εστία υπερμετάδοσης.

Έχοντας το «προηγούμενο» της Θεσσαλονίκης, όπου στην γιορτή του Αγίου Δημητρίου θεωρήθηκε ότι έγινε μεγάλη διασπορά του κορονοϊού, ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι: «Για την Πάτρα, ενόψει της μεγάλης γιορτής του Αγίου Ανδρέα, εφιστούμε την προσοχή σε όλους να τηρούν τα μέτρα,να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και να γιορτάσουν μέσα στην οικογένειά τους Κάνουμε έκκληση να μην γίνει μια ακόμη μεγάλη τοπική γιορτή, λόγος υπερμετάδοσης».

Ήδη, οι αρχές της πόλης έχουν ενημερωθεί για επιπλέον ελέγχους και μέτρα ενόψεις της 30ης Νοεμβρίου που γιορτάζει ο Άγιος Ανδρέας.

Υπενθυμίζεται ότι ήταν στις αρχές του περασμένου Μαρτίου όταν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας γινόταν το πρώτο νοσοκομείο της χώρας που κλήθηκε να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα μετά την επιστροφή εκδρομέων από ένα ταξίδι τους στους Αγίους Τόπους.

Λίγο αργότερα, στην Πάτρα καταγράφηκε και ο πρώτος νεκρός από τον κορονοϊό στην Ελλάδα (επρόκειτο για έναν 66χρονο από την Αμαλιάδα ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Ρίου).

Βατόπουλος: Το πρόβλημα έχει μετατοπιστεί στην επαρχία

Το πρόβλημα έχει μετατοπιστεί στην επαρχία, ανέφερε για τον κορωνοϊό ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, που μίλησε στον ΣΚΑΪ, δεν απέκλεισε το γεγονός, κατά την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, κάποιες περιοχές να είναι σε lockdown και κάποιες άλλες όχι.

«Ο δείκτης Ro έχει αρχίσει να είναι κάτω από τη μονάδα σε Αθήνα και ίσως Θεσσαλονίκη, αλλά είναι πάνω από 1 σε ορισμένες επαρχιακές πόλεις κυρίως της Κεντρικής και της Βορείου Ελλάδας. Το πρόβλημα έχει αρχίσει να μετατοπίζεται προς την επαρχία. Οι κάτοικοι μιας μικρής πόλης ή ενός χωριού δεν πρέπει να νομίζουν ότι δεν τους αφορά το θέμα. Είναι εξαιρετικά εύκολο ξαφνικά μια περιοχή που δεν είχε κρούσματα να αποκτήσει. Ένα σενάριο που μπορεί να ισχύσει είναι σε κάποιες περιοχές να έχουμε lockdown και σε κάποιες όχι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως σημείωσε, επιδίωξη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων είναι στις 7 Δεκεμβρίου, οπότε και θα ξεκινήσει το άνοιγμα της αγοράς, είναι να έχουν περιοριστεί τα κρούσματα σε τριψήφιο αριθμό. «Εφόσον τηρούνται τα μέτρα και οι επαφές μεταξύ των ατόμων ελαττώνονται, λογικά θα μειωθούν και τα κρούσματα. Απλώς δεν είμαι σίγουρος ότι η καραντίνα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εφαρμόζεται και στις μικρές πόλεις» σημείωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ