Συγκλονιστικές φωτογραφίες από τις αεροδιακομιδές ασθενών με κορονοϊό [pics&vid]

Μοιραστείτε το:

Τρεις αεροδιακομιδές ασθενών με κορονοϊό έγιναν σήμερα από τη Βόρεια Ελλάδα με τη συνδρομή του ΕΚΑΒ οι εργαζόμενοί του οποίου εδώ και πολλούς μήνες συνεχίζουν αγόγγυστα να δίνουν τη δύσκολη μάχη με τον Covid με τους υπόλοιπους υγειονομικούς.

Οι ασθενείς είναι από τη Δράμα, αλλά λόγω μεγάλης επιβάρυνσης του νοσοκομείου είχαν διακομιστεί στο νοσοκομείο Καβάλας, καθώς στη Δράμα νοσηλεύονται 125 ασθενείς σε απλές κλίνες και άλλοι 12 σε ΜΕΘ. Εξάλλου είναι από 75 έως 76 ετών και θα διακομιστούν στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Αττικόν» και «Σωτηρία».

Πρόκειται για την πρώτη αεροδιακομιδή στην ηπειρωτική χώρα κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος της επιδημίας. Η διακομιδή κρίθηκε αναγκαία, επειδή δεν υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι ΜΕΘ.

Εκτός από την αεροδιακομιδή με C130 από το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης της Καβάλας τριών διασηληνωμένων ασθενών με κορονοϊό προς την Αθήνα, έχουν γίνει και άλλες δυο διακομιδές από νησιωτικές περιοχές με τους ασθενείς να μεταφέρονται με ειδικές κάψουλες.

Η μία έγινε με C-130 από το ΕΚΑΒ  και αφορούσε δυο διασωληνωμένους ασθενείς Covid-19 από την Ρόδο σε ΜΕΘ του Ηρακλείου Κρήτης.

Παράλληλα το βράδυ της Τετάρτης έγινε αεροδιακομιδή περιστατικού Covid-19 με το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Super Puma από Άνδρο για Αθήνα.

1 στους 5 νοσηλευόμενους είναι σε ΜΕΘ

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία για τις κλίνες Covid-19, πλέον 1 στους 5 νοσηλευόμενους είναι σε σοβαρή κατατάσταση και βρίσκεται στις Μονάδες.

Από τους 4.440 ασθενείς με λοίμωξη Covid-19 που νοσηλεύονται στο ΕΣΥ, σε απλές κλινικές βρίσκονται οι 3.540 και σε Μονάδες Εντατικής Φροντίδας (ΜΕΘ, Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων (ΜΕΛ) και σε θαλάμους αρνητικής πίεσης άλλοι 900. Από αυτούς, οι 607 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Χθες η επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ κατέγραψε 106 νέα περιστατικά στην Πέλλα, άλλα 61 στην Ημαθία, στη Δράμα 59 και στις Σέρρες 55 κρούσματα.

Στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας καταγράφηκε χθες το 70% των θανάτων – από τους 87 νεκρούς, οι 61 προέρχονταν από τα νοσηλευτικά ιδρύματα της Μακεδονίας και της Θράκης. Είναι τις τελευταίες τρεις εβδομάδες τα νοσοκομεία που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της επιδημίας, νοσηλεύοντας περίπου το 60% των ασθενών με κορονοϊό όλης της χώρας. Χθες οι νοσηλευόμενοι στη Μακεδονία και τη Θράκη ήταν 2.190 σε απλές κλινικές και άλλοι 298 σε ΜΕΘ, με 15 εισαγωγές σε ένα 24ωρο. Οι διασωληνωμένοι ήταν 304.

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: ΜΕΘ χωρίς υποδομές και προσωπικό

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), «μετατράπηκαν σε ΜΕΘ χειρουργικές αίθουσες, καρδιολογικές μονάδες, ακόμη και απλοί θάλαμοι με υποτυπώδη εξοπλισμό, χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό και γέμισαν. Τώρα, νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ασθενείς σε κοινούς θαλάμους με έναν αναπνευστήρα γιατί δεν υπάρχουν κενές ΜΕΘ».

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ενδεικτικά νοσοκομεία όπου βρίσκονται διασωληνωμένοι με λοίμωξη Covid-19 σε θαλάμους, όπως στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης όπου υπάρχουν 3 διασωληνωμένοι σε θαλάμους, στο νοσοκομείο Κατερίνης όπου υπάρχουν άλλοι 2 ασθενείς, στο νοσοκομείο Έδεσσα όπου επίσης έχουν διασωληνωθεί 2 ασθενείς σε θαλάμους, στο νοσοκομείο Σερρών όπου υπάρχει 1 διασωληνωμένος σε θάλαμο και 4 στο σηπτικό τμήμα με αναπνευστήρα.

Νοσοκομείο Δράμας: Διαψεύδει τις αναφορές για πρόβλημα με το οξυγόνο η διοικήτρια

Διαψεύδει τις αναφορές για πρόβλημα με το οξυγόνο στο Νοσοκομείο Δράμας η διοικήτρια του νοσηλευτικού ιδρύματος, τονίζοντας ότι «κανένα απολύτως πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε με την απαραίτητη παροχή οξυγόνου σε Κλινική COVID. Όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς στο νοσοκομείο μας έχουν την απαιτούμενη ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική φροντίδα».

Η διοίκηση εξηγεί ότι η παρέμβαση στην οποία έχει ήδη προβεί το νοσοκομείο και για την οποία χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια ΑΜΘ με τήρηση όλων των νόμιμων διαδικασιών, «αφορά στην αύξηση της παροχής οξυγόνου του υποσταθμού από 14-18m3/h σε 2*25m3/h στην Κλινική COVID 2, προκειμένου να υπάρχει ενίσχυση της υφιστάμενης παροχής». Όπως προσθέτει, για να επιτευχθεί αυτό και με γνώμονα την απόλυτη ασφάλεια για τους ασθενείς της συγκεκριμένης Κλινικής, «προμηθευόμαστε φιάλες οξυγόνου προκειμένου να παρασχεθεί οξυγόνο στους νοσηλευόμενους για το χρονικό διάστημα της μίας ώρας που θα χρειαστεί για την αναβάθμιση του υποσταθμού».

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ