Λινού κόρη: Διευθύντρια στο Χάρβαρντ και υποψήφια με τους Δημοκρατικούς – Τι λέει για τη μάχη με τον κορονοϊό [vids]

Μοιραστείτε το:

Στην εκπομπή «Τάκης Χατζής DIRECT» στον Alpha ήταν καλεσμένη η καθηγήτρια Ιατρικής, Αθηνά Λινού. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης μίλησε και η κόρη της κ. Λινού, Ναταλία, η οποία είναι εκπαιδευτική διευθύντρια του Κέντρου Υγείας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Η κ. Λινού, που ήταν και υποψήφια με τους Δημοκρατικούς, μίλησε για την κατάσταση στις ΗΠΑ λόγω του κορονοϊού.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα στην Αμερική αυτή τη στιγμή. Έχουμε πάνω από 250.000 νεκρούς και είμαστε με τους περισσότερους νεκρούς σε όλο τον κόσμο. Έχουμε συστήματα υγείας, έχουμε καλούς γιατρούς, καλά νοσοκομεία, αλλά έχει αρχίσει να υπάρχει μία ακμή. Ο δικός μας ο πρόεδρος έχει αποφασίσει ότι δεν είναι δική του ευθύνη», είπε χαρακτηριστικά.

Για το εμβόλιο είπε: «Θα είναι ασφαλές, πιστεύω ότι οι επιστήμονες έχουν δουλέψει πάρα πολύ γρήγορα αλλά η αλήθεια είναι ότι ο πληθυσμός δεν είναι έτοιμος να δεχθεί το εμβόλιο από την πρώτη μέρα. Εγώ θα το κάνω και πιστεύω ότι όλοι ο γιατροί, οι νοσοκόμοι που βλέπουνε πραγματικά τι σημαίνει κορονοϊός στη ζωή τους θα το κάνουν αμέσως».

«Υπάρχει ένα κίνημα αντιεμβολιασμού που είναι πολύ δυνατό στην Αμερική και υπάρχει και σε άλλες χώρες, αλλά σε αυτή την περίπτωση λέμε κάτι διαφορετικό, ότι κόσμος κάνει τα εμβόλιά του αλλά αυτή τη φορά αισθάνονται πιο διστακτικοί », σημείωσε.

Για τις παρενέργειες είπε: «Δεν θα αφήσουν να βγει εμβόλιο με σημαντικές παρενέργειες. Θα υπάρξουν μικρές παρενέργειες, μπορεί να πονάει το χέρι, μπορεί να κοκκινίσει το δέρμα, αλλά δεν πρόκειται να αφήσουν να βγει εμβόλιο με σημαντικές παρενέργειες».

Δείτε το βίντεο (από 6:47)

Σε επίπεδα Μαΐου οι αριθμοί στις ΗΠΑ

Πάνω από 2.400 θανάτους κατέγραψαν οι ΗΠΑ την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020, παραμονή της γιορτής των Ευχαριστιών. Πρόκειται για επίπεδο στο οποίο είχαν να φθάσουν έξι μήνες, ενώ ταυτόχρονα καταγράφηκαν σχεδόν 200.000 κρούσματα του SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, τα οποία δημοσίευσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη ημέρα κατά την οποία διαπιστώθηκαν πάνω από 2.000 θάνατοι εξαιτίας της νόσου που προκαλεί ο νέος κορονοϊός. Το επίπεδο των 2.400 θανάτων μέσα σε μια μέρα είχε να ξεπεραστεί από τις αρχές του Μαΐου, όταν το πρώτο κύμα της πανδημίας έφθανε στην κορύφωσή του.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μπροστά στη νέα έξαρση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, αρκετές πολιτείες, η μια μετά την άλλη, επιβάλλουν εκ νέου περιοριστικά μέτρα, παρά την έναρξη της περιόδου των εορτών.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ