Κορονοϊός Θεσσαλονίκη: Κατέληξε 37χρονος – «Μάχη» για μία κλίνη ΜΕΘ [vids]

Μοιραστείτε το:

Συγκλονίζει η είδηση ότι ένας πατέρας τριών παιδιών, 37 ετών, κατέληξε από τις επιπλοκές της Covid-19 στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Όπως αναφέρει το voria.gr, o άνδρας από τους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, καθώς είχε πρόβλημα με την καρδιά του. Από την αρχή της πανδημίας, ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός, καθώς φοβόταν μη νοσήσει από κορονοϊό.

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, παρουσιάστηκαν τα συμπτώματα, με πόνους στο σώμα, έντονο βήχα και πυρετό. Σε συνεννόηση με το γιατρό του, έγινε η εισαγωγή στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου μετά από τεστ διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικός σε κορονοϊό. Επί μία εβδομάδα, νοσηλευόταν με παροχή οξυγόνου. Η κατάσταση της υγείας του, όμως, επιδεινώθηκε και χρειάστηκε να διασωληνωθεί. Μέσα σε δύο ημέρες, ο 37χρονος πατέρας δεν άντεξε και «έφυγε» από τη ζωή.

Το ΕΣΥ υπό συνεχή πίεση

Αν και η εικόνα στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης κατά την εφημερία του την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020, ήταν ελαφρώς καλύτερη σε σχέση με την προηγούμενη εφημερία, ωστόσο συνεχίζεται η μεγάλη πίεση στις ΜΕΘ. Την ίδια ώρα, και τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, που ήταν συνολικά 633, δείχνουν ότι στη βόρεια Ελλάδα, παρά τις τρεις και πλέον εβδομάδες lockdown, το πρόβλημα παραμένει σοβαρό.

Ενδεικτικό της κατάστασης στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, είναι ένα περιστατικό από το «Παπανικολάου» όπου σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV, μέσα σε λίγα λεπτά αφότου άδειασαν τρεις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, χρειάστηκε να χρησιμοποιηθούν εκ νέου από άλλους ασθενείς κορονοϊού.

Μείωση του ιικού φορτίου «δείχνουν» τα λύματα

Τα πρώτα θετικά μηνύματα έρχονται από τις μετρήσεις στα λύματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θάνο Δημόπουλο.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, ο κ. Δημόπουλος ανέφερε ότι τα στοιχεία από τις καθημερινές μετρήσεις του ιού στα λύματα δείχνουν ότι εδώ και μία εβδομάδα υπάρχει μείωση στο ιικό φορτίο.

Ωστόσο, ο κ. Δημόπουλος τόνισε ότι δεν διαπιστώνεται ανάλογη μείωση και σε περιφέρειες της επαρχίας, υπογραμμίζοντας ότι εκεί τα μέτρα ίσως δεν εφαρμόζονται τόσο σχολαστικά.

Πρόσθεσε ακόμη πως οποιαδήποτε μείωση των κρουσμάτων κορονοϊού θα έχει «αντανάκλαση» στους νοσηλευόμενους ασθενείς έπειτα από αρκετές ημέρες, ενώ ακόμη περισσότερες μέρες θα χρειαστούν για να φανεί μείωση στον αριθμό των ασθενών που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη της αναπνοής σε ΜΕΘ. Ίσως μάλιστα για μερικές μέρες να παρατηρηθεί το παράδοξο φαινόμενο, ενώ μειώνονται τα κρούσματα να αυξάνονται οι νοσηλευόμενοι.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ