Μαξίμου Καυγάς: Πυρά για τι άφησε ο Τσίπρας και τι βρήκε ο Μητσοτάκης

Μοιραστείτε το:

Στην πρώτη του ομιλία απαντώντας στον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποίησε ένα ανέκδοτο για να προβλέψει το μέλλον της πορείας της κυβέρνησης:

«Υπάρχει ένα γνωστό ανέκδοτο. Όταν φεύγει ένας πρωθυπουργός και αναλαμβάνει ένας άλλος, λέμε ότι βρίσκει στο γραφείο του τρεις επιστολές. Στην πρώτη δύσκολη στιγμή, η πρώτη επιστολή λέει «ρίξτα στον προηγούμενο».
Η δεύτερη επιστολή λέει «ρίξτα στον υπουργό».
Και στην τρίτη λέει «ξεκίνα να φτιάχνεις τις δικές σου»…
Εσείς είσαστε ακόμα στο πρώτο στάδιο, πολύ σύντομα θα φτάσετε στο δεύτερο. Δε θα φανταστείτε πόσο γρήγορα θα φτάσετε στο τρίτο».

Ο Κ. Μητσοτάκης δεν άφησε τη σπόντα να πέσει κάτω και αποχωρώντας από την αίθουσα σημείωσε: «Εγώ δεν βρήκα τρεις επιστολές κ. Τσίπρα. Ούτε ρούτερ δεν βρήκα στο Μαξίμου».

Η εφημερίδα Αυγή ανέλαβε να απαντήσει στον πρωθυπουργό με άρθρο της που έφερε τον τίτλο: Τι πραγματικά άφησε ο Τσίπρας και τι βρήκε ο Μητσοτάκης.
«Ο κος Μητσοτάκης μπορεί λοιπόν να μη βρήκε «ρούτερ στο Μαξίμου», όπως ισχυρίζεται, αλλά βρήκε μία χώρα με γεμάτα ταμεία και συγκεκριμένα 37 δισ. ευρώ. Βρήκε επίσης ένα ρυθμισμένο χρέος με καθαρό διάδρομο 15 ετών.
Αντίθετα, όταν ανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας το 2015, βρήκε μία χώρα με ασφυξία στην οικονομία, με το χρέος να είναι αρρύθμιστο, με τα επιτόκια να είναι 11% και όχι 1%.

Μάλιστα, συμπληρώνει η εφημερίδα, όπως παρατηρεί και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ο Αλ. Τσίπρας δε βρήκε ούτε καν πρωθυπουργό στην παράδοση – παραλαβή, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς ήταν εξαφανισμένος.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ