Κορονοϊός εμβόλιο: Και η Τουρκία μπαίνει στην κούρσα [vids]

Μοιραστείτε το:

Η Τουρκία θα έχει έτοιμο δικό της εμβόλιο για τον κορονοϊό, υποστήριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΑΚΡ, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε, μάλιστα, ότι το εμβόλιο θα είναι έτοιμο την άνοιξη του 2021. «Έχουμε σημειώσει ικανοποιητική πρόοδο στο τοπικό μας εμβόλιο. Σκοπεύουμε να φέρουμε το δικό μας εμβόλιο στην αγορά τουλάχιστον έως τον Απρίλιο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι η χώρα του παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σε Κίνα, Ρωσία, ΗΠΑ και Ευρώπη και τόνισε: «Έχουμε ήδη δώσει προπαραγγελίες για ορισμένες από αυτά τα εμβόλια. Ελπίζουμε να δώσουμε τις πρώτες λήψεις έως το τέλος αυτού του μήνα».

Ο κ. Ερντογάν είπε, επίσης, ότι το εμβόλιο πρέπει να χρησιμοποιηθεί για το κοινό καλό της ανθρωπότητας ενώ σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, οι κλινικές δοκιμές του τουρκικού εμβολίου βρίσκονται στη φάση 1, ενώ σε κανέναν από τους 44 εθελοντές δεν έχουν εμφανιστεί παρενέργειες.

12.358 θάνατοι από κορονοϊό

Η γειτονική χώρα έχει καταγράψει 12.358 θανάτους εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού επί συνόλου 446.822 μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας ανακοίνωσε την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020 ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 6.017 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 — είναι η πρώτη φορά που ξεπέρασαν τα έξι χιλιάδες —, ενώ 139 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19.

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται 4.217 άνθρωποι, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι τουρκικές Αρχές επέβαλαν εκ νέου περιοριστικά μέτρα για να ανακόψουν την εξάπλωση της πανδημίας, όπως την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 20:00 ως τις 10:00 τα Σαββατοκύριακα, ενώ τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά ως το τέλος της χρονιάς, με τα μαθήματα να παραδίδονται μόνο ψηφιακά.

Ένας στους έξι βουλευτές θετικός

Εντός του τουρκικού κοινοβουλίου ο κορονοϊός μεταδίδεται ταχύτατα. Όπως έγραψε η τουρκική εφημερίδα Duvar, σχεδόν 100 από τους 584 Τούρκους βουλευτές έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Ένας μάλιστα βουλευτής, του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, πρόλαβε να προσβληθεί από τον κορονοϊό δύο φορές!

Μέχρι στιγμής έχουν διαγνωστεί θετικοί 57 από τους 289 βουλευτές του AKP, 18 από τους 138 του CHP (κεμαλιστές της αξιωματικής αντιπολίτευσης) και 11 από τους 56 του φιλοκουρδικού, αριστερού HDP.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ