Κορονοϊός Αιτωλοακαρνανία: 33 αστυνομικοί βρέθηκαν θετικοί

Μοιραστείτε το:

Συναγερμός έχει σημάνει στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. στην Αιτωλοακαρνανία καθώς μετά από τεστ που έγιναν από τον ΕΟΔΥ συνολικά 33 αστυνομικοί βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου συνεργείο του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε περίπου 150 τεστ σε ισάριθμους αστυνομικούς. 33 από τα τεστ βγήκαν θετικά, όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Τρίτης.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ένας στους πέντε αστυνομικούς διαγνώστηκε θετικός. Πρόκειται για ένστολους μάχιμων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλοακαρνανίας. Ενδεικτικό της έξαρσης του ιού στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι στο συγκεκριμένο νομό όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν διαγνωστεί θετικοί στον ιό 11 αστυνομικοί.

Δημήτρης Ραυτογιάννης – Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Δημήτρης Ραυτογιάννης από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλοακαρνανίας μιλώντας στην HuffPost Greece, δήλωσε: «Εκτιμώ ότι η έξαρση αποδίδεται στα μέτρα που ελήφθησαν για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Και στο νομό μας οι αστυνομικοί κλήθηκαν να είναι σε επιφυλακή στις υπηρεσίες τους.

Συγχρωτίστηκαν για πολλές ώρες και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε τώρα. Πρέπει να τονιστεί ότι οι αστυνομικοί όχι μόνο δεν ελάττωσαν την εργασία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά την αύξησαν, με συνεχείς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων. Εμείς ζητάμε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, τοποθέτηση ειδικών διαχωριστικών στα οχήματα για να μην έρχονται οι αστυνομικοί σε επαφή με τα άτομα που μεταφέρουν, όπως και περισσότερα τεστ. Πρέπει η πολιτική ηγεσία να καταλάβει ότι ο αστυνομικός δεν είναι επαίτης επιδομάτων. Μόνη της η κυβέρνηση θα έπρεπε να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους ένστολους, με στόχο την ηθική ανύψωση του προσωπικού».

Αστυνομικοί Υπάλληλοι Μαγνησίας

Την οργή της για την έλλειψη μέτρων προστασίας των αστυνομικών απέναντι στον κορονοϊό, είχαν εκφράσει και εκπρόσωποι των Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας, μετά τη διαπίστωση θετικού κρούσματος σε συνάδελφό τους που συμμετείχε σε επιχειρήσεις για την αποτροπή διαδηλώσεων για το Πολυτεχνείο και την ανάγκη να τεθεί σε καραντίνα μια ολόκληρη διμοιρία αστυνομικών.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων καταγγέλλει τους διοικούντες ότι δεν φρόντισαν να μεριμνήσουν για την υγεία των αστυνομικών που, με μοναδικό εξοπλισμό απέναντι στον ιό την δική τους έγνοια, κλήθηκαν να εκτελέσουν υπηρεσία χωρίς κανένα σχεδιασμό για την ασφαλή μετακίνηση και μεταφορά τους, με αποτέλεσμα να στοιβαχτούν σε κλούβες, μεταγωγικά και ότι άλλο υπήρχε διαθέσιμο, δίχως καμία απολύτως μέριμνα για την υγειονομική προστασία τους.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ