Δημόσια Υγεία: Σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία ενός νέου ΕΣΥ

Μοιραστείτε το:

Στην ομιλία του στη κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Θα βρεθούμε μπροστά σε κοινωνικά ερείπια και συντρίμμια. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για το αύριο» επισημαίνοντας ότι «τις επόμενες ημέρες με αφορμή τη δημοσιοποίηση του Σχεδίου της κυβέρνησης για την αξιοποίηση των πόρων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης, θα θέσουμε σε διαβούλευση το δικό μας σχέδιο».

EUROKINISSI

Στο σχέδιο θα περιλαμβάνεται και η δέσμευση για τη δημιουργία ενός νέου ΕΣΥ.

  • Με αυξημένες δαπάνες από το δημόσιο προϋπολογισμό, που πρέπει να φτάσει άμεσα το 7% που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος.
  • Με 15.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Με ενίσχυση των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που ξεκινήσαμε με τη δημιουργία 127 ΤΟΜΥ σε όλη τη χώρα.
  • Με αναμόρφωση του μισθολογίου και γενναίες αυξήσεις μισθών, ώστε να έχουν κίνητρα οι νεοι γιατροί να εντάσσονται στο ΕΣΥ, για να φέρουμε πίσω στη χώρα τους νέους επιστήμονες μας που τόσο ανάγκη τους έχουμε σε αυτή τη μάχη».

Απευθείας αναθέσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε εταιρείες φίλων

Ανέφερε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει τη παρέμβαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για έλεγχο των δαπανών υγείας λόγω κορονοϊού και τις «χρυσές» δουλειές της κυβέρνησης όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

  • Απευθείας αναθέσεις σε μπακάλικα και εταιρείες αλουμινίου για να παράγουν μάσκες.
  • Απευθείας αναθέσεις σε εταιρείες φύλαξης στην Πάτρα για φύλαξη κτηρίων στον Πειραιά.
  • Απευθείας αναθέσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε εταιρείες φίλων και πολιτευτών της ΝΔ.
  • Διπλασιασμό των αποζημιώσεων ημερήσιας νοσηλείας σε ιδιωτικές κλινικές.
  • Εκατομμύρια στα κανάλια για μηνύματα που εκ του νόμου πρέπει μεταδίδουν δωρεάν

https://fb.watch/1ZQaPEQ1TO/

Είναι πολύ μεγάλος ο κατάλογος, και είναι πολλά τα λεφτά

«Για αυτό και θα ζητήσουμε τη παρέμβαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για έλεγχο των δαπανών υγείας λόγω κορονοϊού. Διότι ας το καταλάβουν καλά ότι ούτε η δημοκρατία, ούτε ο έλεγχος και η λογοδοσία μπορούνε να μπούνε σε καραντίνα. Ούτε πρόκειται να ανεχθούμε κάποιοι, με πρόσχημα τη καραντίνα να κάνουν χρυσές δουλειές με τα χρήματα αυτών που υποφέρουν» ξεκαθάρισε ο Αλ. Τσίπρας.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ