Χρυσή Αυγή φυλακή: Στη βιβλιοθήκη ο Μιχαλολιάκος, βοηθός νοσοκόμου ο Κασιδιάρης – «Κινήσεις» για νέο κόμμα

Μοιραστείτε το:

Στο προσκήνιο επανέρχονται εκ νέου οι νοσταλγοί του φασισμού και του ναζισμού, τα ηγετικά μέλη της Χρυσής Αυγής που εκτίουν τις ποινές τους  για τις εγκληματικές ενέργειες, που καταδικάστηκαν. Ο λόγος; Οι διάφορες κινήσεις τους στις φυλακές Δομοκού που κίνησαν το ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, της εφημερίδας «Το Βήμα» τελευταίως γίνονται αρκετά τηλεφωνήματα προς τα έξω τα οποία φέρονται να έχουν έναν σκοπό: Να παραμεριστούν τα εσωτερικά πάθη, μίση και όλες οι διαφορές διαφόρων ακροδεξιών φασιστικών οργανώσεων προκειμένου να υπάρξει ένα κοινό ψηφοδέλτιο στις επερχόμενες εκλογές.

Και ας βρίσκονται αυτοί στη φυλακή. Δηλαδή αυτό που γίνεται τούτες τις ημέρες μέσα από τα κελιά των χρυσαυγιτών είναι συνεχή τηλεφωνήματα του Κασιδιάρη προς τον Λαγό (στις Βρυξέλλες) καθώς και προς τους Κώνστα και Ζαφειρόπουλο του Εθνικού Μετώπου (πιο ακραίο κόμμα από το δικό του) για ένωση «εθνικιστικών» όπως τις ονομάζουν, δυνάμεων.

Την ίδια ώρα οι Χρυσαυγίτες καλλιεργούν στις φυλακές ένα κοινωνικό κι επαγγελματικό προφίλ που να πιστοποιεί την «καλή» τους διαγωγή με απώτερο στόχο να μειώσουν με τα μεροκάματα τις ποινές τους: Ο μεν αρχηγός Νίκος Μιχαλολιάκος έπιασε δουλειά στη Βιβλιοθήκη, οι δε Κασιδιάρης ως βοηθός νοσοκόμος και Παναγιωτόπουλος στην καντίνα (με ειδίκευση στην παρασκευή…hotdog). Ο Μίχος έγινε… κουρέας και ο (πολύς) Μπαρμπαρούσης (ή διαφορετικά… «Καραϊσκάκης») καθαριστής.

Το ερώτημα που τέθηκε από την πρώτη στιγμή της καταδίκης των χρυσαυγιτών είναι εάν μπορούν να κατέβουν στις εκλογές.

Όπως εξηγούν νομικοί, το άρθρο 51 του Συντάγματος προβλέπει την ύπαρξη αμετάκλητης απόφασης για τη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Συνεπώς για τη Χρυσή Αυγή πρέπει να υπάρξει αμετάκλητη καταδίκη. Ο μόνος τρόπος μη συμμετοχής της στις εκλογές είναι ο Άρειος Πάγος να μην ανακηρύξει το συγκεκριμένο συνδυασμό, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 29, κρίνοντας ότι πίσω από το κόμμα υποκρύπτεται εγκληματική οργάνωση.

Ευρωκοινοβούλιο: Έδωσαν το λόγο στον καταδικασθέντα Λαγό

Αξίζει να επισημανθεί ότι σε μια από τις μαύρες μέρες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καταγράφηκε η χθεσινή.

Στο πλαίσιο συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την κλιμάκωση της έντασης στα Βαρώσια της Κύπρου και τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας, το προεδρείο έδωσε το λόγο στον καταδικασθέντα και πλέον καταζητούμενο ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό.

Ενάμιση μήνα μετά την ιστορική απόφαση του Εφετείου με την οποία τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και ανάμεσα σε αυτά ο Γ. Λαγός, καταδικάστηκαν με βαριές ποινές, σε μια εξέλιξη που κηλιδώνει την ιστορία του θεσμού και τη δημοκρατική του λειτουργία, το Ευρωκοινοβούλιο, επέτρεψε στον φυγόποινο ευρωβουλευτή να τοποθετηθεί μέσα στην αίθουσα.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ