Κορονοϊός Αμερική: Εκατοντάδες σοροί παραμένουν σε ψυγεία για μήνες

Μοιραστείτε το:

Μια σοκαριστική είδηση μετέφερε η Wall Street Journal, κάνοντας λόγο για εκατοντάδες σορούς που παραμένουν σε ψυγεία, καθώς μέχρι στιγμής δεν μερίμνησε κάποιος για την ταφή τους. Συγκεκριμένα, περίπου 650 σοροί στο Μπρούκλιν διατηρούνται σε φορητά ψυγεία στην προκυμαία του Sunset Park, αποδεικνύοντας την αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να αντιμετωπίσει την έκτακτη κατάσταση που προκάλεσε η πανδημία.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτουν οι υπεύθυνοι της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Νέας Υόρκης, αρκετές από τις εν λόγω σορούς ανήκουν σε ανθρώπους που δεν κατάφεραν να εντοπιστούν οι συγγενείς τους, αλλά και σε άτομα που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τα έξοδα της τελετής ταφής. Η υπηρεσία, με 15 μέλη της οποίας να απασχολούνται με την ταυτοποίηση των θυμάτων, παρουσιάστηκε απροετοίμαστη για το σφοδρό κύμα κορονοϊού, που έπληξε την αμερικανική πόλη, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Συγκεκριμένα, ο κρατικός μηχανισμός ήταν ικανός να χειριστεί μέχρι 20 θανάτους την ημέρα. Ο αριθμός αυτός, με την κορύφωση της πανδημίας, δεκαπλασιάστηκε. Λόγω των καθυστερήσεων στις υπηρεσίες, υπήρχαν οικογένειες και συγγενείς που ανακάλυψαν εβδομάδες ή και μήνες αργότερα πως ένα συγγενικό πρόσωπο

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Νέας Υόρκης, πολλές από τις σορούς ανήκουν σε άτομα που είτε δεν μπόρεσαν να εντοπιστούν οι συγγενείς τους, είτε οι τελευταίοι δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τα έξοδα της κηδείας τους. Η εν λόγω υπηρεσία – 15 μέλη της οποίας έχουν επιφορτιστεί με την ταυτοποίηση των θυμάτων – ήταν απροετοίμαστε για την άνευ προηγουμένου πανδημία του κορωνοϊού, που σάρωσε και την αμερικανική μεγαλούπολη, αναφέρει η WSJ. Με τα μέσα που διέθετε μπορούσε να χειριστεί μέχρι 20 θανάτους την ημέρα, αλλά στην κορύφωση της υγειονομικής κρίσης ο αριθμός αυτός δεκαπλασιάστηκε.

Λόγω των καθυστερήσεων που προέκυψαν, ορισμένες οικογένειες ανακάλυψαν εβδομάδες ή και μήνες αργότερα πως οικείο τους πρόσωπο είχε πεθάνει από τον ιό. Ακόμα περισσότερο περιπλέχθηκαν τα πράγματα, όταν ο εντοπισμός των συγγενικών προσώπων στάθηκε αδύνατος, καθώς και αυτά είχαν πεθάνει από κορονοϊό.

Πριν η πανδημία πλήξει τη χώρα, πολλοί άνθρωποι που δεν αναζητούνταν από κανέναν μετά το θάνατό τους, θάβονταν στη νήσο Χαρτ, κοντά στη Νέα Υόρκη. Ωστόσο, ο δήμαρχος της πόλης, Μπιν Ντε Μπλάζιο, απαγόρευσε τις μαζικές ταφές στο νησί.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ