Νοσοκομεία Covid-19: Αποκρύπτουν ότι υπάρχουν γιατροί διασωληνωμένοι

Μοιραστείτε το:

Πρέπει να γνωρίζουμε τι βιώνουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία παλεύοντας με τα κύματα. Πρώτο κύμα πανδημίας, δεύτερο κύμα και είθε να μην έρθει τρίτο. Πρέπει να γνωρίζουμε. Διότι οι εκατοντάδες νεκροί έχουν ονοματεπώνυμο. Η μία μαρτυρία μετά την άλλη βγαίνουν στον αέρα. Γιατί τα νοσοκομεία είναι ένα καζάνι που βράζει…

  • «Όποιος έχει πρόσβαση στο Κέντρο Επιχειρήσεων ακούει συνομιλίες που θυμίζουν πολεμικό ανακοινωθέν. Βέροια, Γιαννιτσά, Κατερίνη, Πολύγυρος ψάχνουν απεγνωσμένα αναπνευστήρες και κλίνες ΜΕΘ».
  • «Το προσωπικό είναι εξουθενωμένο. Πολλοί έχουν αρρωστήσει. Κι όσοι ακόμα δεν έχουν αρρωστήσει θα αρρωστήσουν. Δεν υπάρχει περίπτωση. Τώρα θα το μάθουμε ότι λείπει το προσωπικό; Τρέχουν οι άνθρωποι με δάκρυα στα μάτια, έχοντας ξεπεράσει τις αντοχές τους».
  • «Το σύστημα έχει φρακάρει. Και μέσα στους ασθενείς είναι και γιατροί, γιατροί που λείπουν και δεν μπορούν να καλυφθούν. Αποκρύπτουν ότι υπάρχουν γιατροί διασωληνωμένοι. Ναι, το κρύβουνε.»
  • «Ένα παράδειγμα ενδεικτικό του πού χάθηκε το παιχνίδι είναι η Αρωγή. Η Αρωγή είναι ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης. Έχει διακόσιες κλίνες για την απαραίτητη αποκατάσταση ασθενών που βγαίνουν από την εντατική. Αντί να τις επιτάξουν διαπραγματεύονται ακόμα το ενοίκιο, με την Αρωγή να σκέφτεται τί τιμή να ζητήσει από το κράτος, κι έτσι να μην μπαίνει στο σύστημα».

  • «Το μεγαλύτερο πρόβλημα στη Θεσσαλονίκη είναι η διασπορά. Το παιχνίδι χάθηκε τον Οκτώβρη μήνα. Τότε που τα λύματα έδειχναν μια δραματική εικόνα. Άλλη από αυτή που έδειχναν τα τεστ που γίνονταν. Υπήρξαν έγκαιρες προειδοποιήσεις ότι η κατάσταση ξεφεύγει τους λέγαμε «παιδιά προσέξτε» κι αυτοί μας λέγανε «τα κρούσματα είναι που έχουν σημασία». Όταν όμως δεν έκαναν μαζικά τεστ, τα κρούσματα που έβρισκαν ήταν η κορυφή του παγόβουνου.Έβρισκαν έναν θετικό στο νοσοκομείο που ερχόταν. Για να έχει έρθει, ήταν ήδη προχωρημένη περίπτωση κι έκρυβε τόσους άλλους πίσω του που δεν ήρθαν στο νοσοκομείο. Ο πιο επικίνδυνος είναι ο ανυποψίαστος που μεταδίδει τον ιό. Η διασπορά λοιπόν έγινε η τεράστια βάση μιας πυραμίδας. Και δεν είναι ελεγχόμενη. Η κυβέρνηση επέλεξε να ελέγξει πολιτικά τα κρούσματα. Αυτό είναι έγκλημα, που το πληρώνουμε τώρα. Και μου συζητάνε τώρα πως θα φάμε τη γαλοπούλα!»

  • «Και ο ιός όχι απλώς δεν ελέγχθηκε, αλλά διευκολύνθηκε τον μήνα Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη. Και τον Νοέμβριο βλέπουμε τα αποτελέσματα. Πάνω από 2.000 εισαγωγές σε όλη τη Β. Ελλάδα. Όλες οι θέσεις ΜΕΘ έχουν καλυφθεί. Είχαμε έξι θέσεις ΜΕΘ ανά 100.000. Έφτασαν τις δέκα κλίνες ανά 100.000, όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 14-15 και η Γερμανία έχει γύρω στις 30. Και παλεύουμε εμείς με δέκα κλίνες και προσωπικό που είναι ακόμα επικουρικό!»
  • «Επικουρικοί γιατροί, υποβάλλουν τα χαρτιά τους συχνά σε άλλο νοσοκομείο, αν και δεν θέλουν να πάνε εκεί γιατί φοβούνται ότι δεν θα προσληφθούν στο νοσοκομείο που ήδη εργάζονται – όπου σώζουν ζωές τώρα. Άρα, θα φύγουν από ένα νοσοκομείο που προσφέρουν τα μέγιστα για να πάνε σ’ άλλο όπου θα προσφέρουν λιγότερα. Τι θα γίνει όμως στο νοσοκομείο από το οποίο φεύγουν; Τι θα γίνουν οι ασθενείς τους; Αντί να εντάξει τους γιατρούς που είναι στις ήδη μονάδες, σε θέσεις μόνιμων, το υπουργείο καταφεύγει σε μη στοχευμένες ενέργειες που αντί να λύσουν το πρόβλημα το μεγεθύνουν».
  • «Η κυβέρνηση ανοίγει κλίνες χωρίς το αναγκαίο προσωπικό. Και το ζήτημα δεν είναι οικονομικό, γατί οι επικουρικοί γιατροί πληρώνονται ήδη, αλλά είναι επικρεμάμενοι. Και δεν στοιχίζει οικονομικά να δεσμευτεί η πολιτεία ότι θα κρατήσει αυτόν τον άνθρωπο, θα τον εντάξει για να στηρίξει αυτό το σύστημα. Είναι ζήτημα πολιτισμού της χώρας. Ο υπουργός δεσμεύτηκε από τον Απρίλη ότι θα το κάνει, και έρχεται τώρα πάλι με μια τροπολογία που βάζει κι άλλους επικουρικούς. Να πω δηλαδή εγώ στον απέξω, “έλα μέσα, να κινδυνεύσεις τώρα, να σε βάλω στην πρώτη γραμμή για έναν χρόνο, έξι μήνες”. Ο καλός θα ‘ρθει υπό αυτές τις συνθήκες ανασφάλειας;»
  • «Είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση να συζητά το πότε θα ανοίξει η καραντίνα; Σκασίλα μου πότε θ’ ανοίξει, αν έρθει ένας νοσηλευτής να σας πει τι γίνεται αυτή τη στιγμή μέσα, θα βάλετε τα κλάματα. Πάει, τους έφυγε! Δεν έκαναν μαζικά τεστ. Δεν υπάρχει πρωτοβάθμια περίθαλψη. Τα κράτη τα οποία ελέγξανε την πανδημία είχανε δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Τι σημαίνει δομή; Ότι το κρούσμα το απομονώνεις

Ποιος τα λέει όλα αυτά; Ένας υγειονομικός υπάλληλος της πρώτης γραμμής που μίλησε στο κοινοβουλευτικό κόμμα ΜέΡΑ25. Το ΜέΡΑ25 παραθέτει χωρία των όσων υπογράμμισε ο υγειονομικός υπάλληλος ο οποίος δημόσια δεν κατονομάστηκε.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ