Κορονοϊός Θεσσαλονίκη: Νεκρός και δεύτερος κρατούμενος των φυλακών Διαβατών

Μοιραστείτε το:

Νεκρός και δεύτερος κρατούμενος των φυλακών Διαβατών, που κατέληξε σήμερα 19/11. Ο 81 χρονος άνδρας είχε διακομιστεί και νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Η κατάσταση του εκλιπόντα ήταν επιβαρυμένη, καθώς συνυπήρχαν σοβαρά προβλήματα υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες των φυλακών. Πρόκειται για τον δεύτερο κρατούμενο του συγκεκριμένου σωφρονιστικού ιδρύματος που χάνει τη ζωή του από τον ιό, καθώς ένας 69χρονος είχε καταλήξει έπειτα από νοσηλεία στο νοσοκομείο ”Παπαγεωργίου”. Ωστόσο, και αυτός έπασχε από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

100 θετικά κρούσματα στις φυλακές Διαβατών

Σε ”υγειονομική βόμβα” έχουν μετατραπεί οι φυλακές Διαβατών. Έπειτα από τεστ που διενεργήθηκαν από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, διαπιστώθηκε η ύπαρξη, μέχρι στιγμής, περισσότερων από 100 θετικών κρουσμάτων. Οι εν λόγω κρατούμενοι βρίσκονται σε καθεστώς απομόνωσης στα κελιά τους και σε ειδικούς θαλάμους. Από αυτούς, δύο διακομίστηκαν σε εφημερεύον νοσοκομείο για περαιτέρω φροντίδα.

Η Γενική Γραμματεία Αντιεγκληματικής Πολιτικής αποφάσισε την μεταφορά των κρατούμενων στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού για προληπτικούς λόγους, στο πλαίσιο ειδικών μέτρων αντιμετώπισης της έκτακτης κατάστασης. Παράλληλα, οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκε και η μεταφορά 11 κρατουμένων, οι οποίοι ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου.

Αξίζει να σημειωθεί πως, από τις 20 Οκτωβρίου που εκδηλώθηκε το πρώτο κρούσμα σε υπάλληλο της φυλακής Διαβατών, μέχρι και τις προηγούμενες ημέρες εντοπίστηκαν εννέα θετικοί υπήλληλοιι από το εν λόγω σωφρονιστικό ίδρυμα. Όλοι, βέβαια, βρίσκονται σε καθεστώς καραντίνας.

Ανησυχητική η κατάσταση στα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας

Σύμφωνα με την ΓΓ Αντιεγκληματικής Πολιτικής, τα κρούσματα είναι αρκετά στις φυλακές, ωστόσο, τηρούνται όλα τα μέτρα και οι θετικοί στον ιό βρίσκονται σε καραντίνα. Τα κρούσματα αναλυτικά:

-Τρίκαλα: 2 βεβαιωμένα κρούσματα, 2 ύποπτα κρούσματα,  σε έναν σωφρονιστικό υπάλληλο και σε ένα εξωτερικό φρουρό, σε κατ’ οίκον  περιορισμό καθώς και 11 ύποπτα κρούσματα σε κρατουμένους.

-Λάρισα: 34 ύποπτα κρούσματα σε κρατουμένους.

-Βόλος: 10 ύποπτα κρούσματα σε κρατουμένους.

-Άμφισσα:  2 βεβαιωμένα κρούσματα (σωφρονιστικοί υπάλληλοι) σε κατ’ οίκον περιορισμό και 4 κρατούμενοι  ως ύποπτα κρούσματα.

-Κορυδαλλός:  3 βεβαιωμένα κρούσματα  (σωφρονιστικοί) σε κατ’ οίκον περιορισμό.

-Κέρκυρα: 1 ύποπτο κρούσμα (σωφρονιστικός υπάλληλος) σε κατ’ οίκον περιορισμό.

-Θεσσαλονίκη: 8 βεβαιωμένα κρούσματα (σωφρονιστικοί υπάλληλοι) σε κατ’ οίκον περιορισμό και 100 βεβαιωμένα κρούσματα σε κρατουμένους.

-Νιγρίτα: 3 βεβαιωμένα κρούσματα και 1 ύποπτο  σωφρονιστικού  υπαλλήλου που είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό και 1 βεβαιωμένο κρούσμα  και 5  ύποπτα κρούσματα σε κρατούμενους.

-Δομοκός: 5 ύποπτα κρούσματα σε κρατούμενους .

-Μαλανδρίνο: 2 βεβαιωμένα κρούσματα και 4 ύποπτα σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους που είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό.

– Κομοτηνή: 1 βεβαιωμένο κρούσμα,  σωφρονιστικός υπάλληλος,  σε κατ’ οίκον περιορισμό

– Πάτρα:  6 ύποπτα κρούσματα σε εξωτερικούς φρουρούς που είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό.

-Κασσαβέτεια:  1 βεβαιωμένο κρούσμα και 1 ύποπτο σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους που είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό.

-Χανιά: 1 βεβαιωμένο κρούσμα σε σωφρονιστικό υπάλληλο που είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ