Τηλεκπαίδευση: Δωρεάν δεδομένα για τα μαθήματα

Μοιραστείτε το:

Για την ενίσχυση της δυνατότητας πρόσβασης των μαθητών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, έχουν εξασφαλισθεί δωρεάν δεδομένα (data) για όσους συνδέονται στις πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας κατόπιν συνεργασίας με τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους Cosmote, Vodafone, Wind, Forthnet. Παράλληλα θα είναι δωρεάν η τηλεφωνική κλήση για όσους συνδέονται με την πλατφόρμα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης Webex μέσω κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ενώ το υπουργείο διαβεβαιώνει ότι έχουν δοθεί 90.000 φορητές συσκευές (λάπτοπ, τάμπλετ) για μαθητές και εκπαιδευτικούς μέσω ΕΣΠΑ, ο αριθμός αυτός δεν φαίνεται να καλύπτει τις ανάγκες όλων των μαθητών. Σημειώνεται πως αυτή τη φορά η τηλεκπαίδευση είναι υποχρεωτική ακόμα και για μαθητές νηπιαγωγείου… Επιπλέον, αν για παράδειγμα μια οικογένεια έχει δύο παιδιά που πηγαίνουν στο δημοτικό, θα πρέπει να έχει δύο συσκευές (pc, laptop, tablet ή κινητό) ώστε τα παιδιά να μπαίνουν σε διαφορετικές e-τάξεις τις ίδιες ώρες. Φυσικά, ο αριθμός των οθονών με πρόσβαση στο διαδίκτυο αυξάνεται αν αναλογιστεί κανείς πως οι εργαζόμενοι γονείς δουλεύουν με τη μορφή της τηλεργασίας…

Η Νίκη Κεραμέως δήλωσε: «Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ενισχύσουμε την ισότιμη, απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των μαθητών και στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, εξαλείφοντας τυχόν εμπόδια που μπορεί να προκύψουν, αναζητώντας βέλτιστες λύσεις για όλους. Ευχαριστούμε θερμά το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την εποικοδομητική συνεργασία. Ευχαριστούμε επίσης τους παρόχους τηλεφωνίας, τους επώνυμους και ανώνυμους δωρητές, που, με προσωπική προσφορά ή μέσω της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης τους, συμβάλλουν στην αδιάλειπτη συνέχιση της μαθησιακής διαδικασίας και αποτελούν θετικό παράδειγμα. Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι μαζί».

Τηλεκπαίδευση για δημοτικά και νηπιαγωγεία

Τη σκυτάλη της τηλεκπαίδευσης παίρνουν από τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου περισσότεροι από 600.000 μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων που ξεκινούν από σήμερα Τετάρτη τα μαθήματα εξ αποστάσεως.

Η σημερινή ημέρα είναι στην ουσία η πρώτη ημέρα εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τους μαθητές των δημοτικών, καθώς τη Δευτέρα η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση παρακολούθησε εκπαιδευτική τηλεόραση, ενώ χθες ήταν αργία λόγω της επετείου του Πολυτεχνείου.

Λόγω της υπερφόρτωσης του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, σημειώθηκαν κάποια προβλήματα τις προηγούμενες ημέρες και για τον λόγο αυτό έγινε νέα αναβάθμιση του συστήματος σύγχρονης τηλεκπαίδευσης για τους μαθητές γυμνασίου και λυκείου που παρακολουθούν εξ αποστάσεως μαθήματα για δεύτερη εβδομάδα.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ