Κορονοϊός Ελβετία: «Οι αρνητές της πανδημίας να μένουν εκτός ΜΕΘ»

Μοιραστείτε το:

Μια πρόταση σοκ έκανε ο Γουίλι Όγκιερ, ο οποίος ειδικεύεται στην οικονομία της υγείας στην Ελβετία και είναι σύμβουλος σε πολλά νοσοκομεία της χώρας, πρότεινε αν κάποιος ανήκει στους σκεπτικιστές ή στους αρνητές του ιού να χάνει το δικαίωμα σε ένα κρεβάτι ΜΕΘ, τη στιγμή που η κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία είναι δραματική. Δείτε τη συνέντευξη του Όγκιερ εδώ.

Ο ίδιος ανέφερε: «Όποιος παραβλέπει εσκεμμένα τους κανόνες απόστασης και υγιεινής θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για τις ενέργειές του. Προτείνω αυτά τα άτομα να καταγράφονται, τα νοσοκομεία να γνωρίζουν τα στοιχεία τους και να μην τους παρέχεται κρεβάτι εντατικής θεραπείας».

Ωστόσο, η ανακοίνωση της Ελβετικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας (SGI) είναι ακόμα πιο σοκαριστική. Η ανακοίνωση αναφέρει πως οι 876 ΜΕΘ που υπάρχουν στη χώρα έχουν πλέον γεμίσει. Μάλιστα, σημειώνει πως επειδή δεν αναμένεται να αδειάσουν σύντομα, οι πολίτες θα πρέπει να δηλώσουν αν επιθυμούν να νοσηλευθούν σε περίπτωση βαριάς ασθένειας!

«Όλα τα άτομα – ειδικά εκείνα που διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο από το νέο κορονοϊό – καλούνται να δηλώσουν εκ των προτέρων την επιθυμία τους, γραπτά ή τηλεφωνικά, για το αν θα ήθελαν ή όχι να ληφθούν μέτρα που παρατείνουν τη ζωή σε περίπτωση σοβαρής ασθένειας. Η δήλωση υποστηρίζει τους συγγενείς σας καθώς και τις ομάδες των μονάδων εντατικής θεραπείας στη λήψη αποφάσεών τους, και συνεπώς στην παροχή κατάλληλης θεραπείας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Την Τρίτη, στην Ελβετία καταμετρήθηκαν 4.560 νέα κρούσματα. Στη δίνη της πανδημίας βρίσκεται ακόμα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας που έχει τα γραφεία του στην χώρα των Άλπεων. Δεκάδες εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό, ενώ κάποιοι από αυτούς έχουν ήδη νοσηλευθεί.

Η Γαλλία έχει προσφερθεί να δεχτεί στα δικά της νοσοκομεία ασθενείς από την Ελβετία. Κάποιοι άλλοι βγαίνουν από την μονάδα εντατικής θεραπείας νωρίτερα, σε μία προσπάθεια να απελευθερωθούν κρεβάτια. Ασθενείς ενθαρρύνονται να παραμείνουν στην οικεία τους ακόμα και αν η κατάσταση τους εμφανίζει ανησυχητική επιδείνωση.

Αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι το γεγονός ότι γιατροί και νοσοκόμοι, προσβεβλημένοι από κορονοϊό, που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, ενθαρρύνονται να συνεχίσουν να εργάζονται στα νοσοκομεία, τηρώντας βέβαια όλες τις προφυλάξεις.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ