Δημοσκόπηση: Το top10 των υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Πως αξιολογούν οι πολίτες την ηγεσία της Κεντροαριστεράς

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα πορίσματα της δημοσκόπησης της Opinion Poll, για λογαριασμό της ηλεκτρονικής εφημερίδας political.

Το top10 των υπουργών

Η πρώτη επισήμανση αφορά στην αξιολόγηση των υπουργών, καθώς οι ερωτώμενοι κλήθηκαν να απαντήσουν αυθόρμητα ποιους Υπουργούς ξεχωρίζουν για την συνολική παρουσία και το έργο τους.

Στην πρώτη τριάδα αναδεικνύονται οι Β. Κικίλιας με 24%, ο Ν. Δένδιας με 23.5% και ο Τ. Θεοδωρικάκος με 22.1%. Ακολουθούν οι Κ.Πιερρακάκης με 20.1% , Χ. Σταϊκούρας και Μ. Χρυσοχοίδης με 17.1% και οι δύο. Την δεκάδα συμπληρώνουν οι Κ.Χατζηδάκης με 16.3%, Ν.Παναγιωτόπουλος με 16.3, ο Α. Γεωργιάδης με 15% και ο Γ. Βρούτσης με 15%.

Ακολουθούν οι υπόλοιποι Υπουργοί με μικρότερες έως πολύ μικρότερες επιλογές, όπως φαίνονται στον σχετικό πίνακα.

Κραταιός ο Aλέξης Τσίπρας

Ο δεύτερος άξονας που κινήθηκε η δημοσκόπησης της Opinion Poll είναι το θέμα της ηγεσίας και στα δύο κόμματα της Κεντροαριστεράς, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ.

Η βασική διαπίστωση είναι ότι στο ΣΥΡΙΖΑ η σημερινή ηγεσία δεν αμφισβητείται, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει πρώτος στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρά τις όποιες αντίθετες απόψεις και διαφορετικές προσεγγίσεις.

Ειδικότερα στο σύνολο της κοινής γνώμης ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 30.8% των προτιμήσεων στο ερώτημα « με ποιον ηγέτη μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει πιο δυναμική πορεία» έναντι 12.2% του Ε. Τσακαλώτου. Κάποια αδύναμη παρουσία εγγράφουν η Ε. Αχτσιόγλου με 3.4%, ο Π. Σκουρλέτης με 1.6% και η Ρ. Δούρου με 1% ενώ ένα 16.9% δήλωνε ΑΛΛΟΝ, είτε δηλώνοντας διάφορα ονόματα είτε μη έχοντας κάποια άλλη καθαρή πρόταση.

Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Α. Τσίπρας συγκεντρώνει το 63.2% έναντι 7.3% του Ε. Τσακαλώτου. Ακολουθούν η Ε. Αχτσιόγλου με 3.6%, ο Π.Σκουρλέτης με 2.3% και η Ρ. Δούρου με 1.4%, ενώ το 7.3% δήλωσε ΑΛΛΟΝ και Δεν απάντησε το 14.3%.

Ωστόσο, μόλις το 28.6% των πρώην ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι ικανοποιημένο γενικά με την αντιπολίτευση που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μόνον το 50% των ψηφοφόρων του τον επιλέγει ως πιο κατάλληλο Πρωθυπουργό.

Τρεις διεκδικητές στο ΚΙΝΑΛ

Σε ό,τι αφορά στο ΚΙΝΑΛ – όπου, ενόψει της Συνδιάσκεψης το Νοέμβριο του 2021, έχει ήδη ανοίξει θέμα ηγεσίας, η Φώφη Γεννηματά, «κονταροχτυπιέται» με Ανδρουλάκη και Λοβέρδο.

Στο σύνολο της κοινής γνώμης πρώτος επιλέγεται ο Α. Λοβέρδος με 20.6% και ακολουθούν η Φώφη Γεννηματά και ο Ν. Ανδρουλάκης με ποσοστά 17.6% και 13.4% αντίστοιχα. Ακολουθούν ο Π. Γερουλάνος με 5.2%, ο Γ. Καμίνης με 3.6% και η Ε. Καιλή με 3.2%, ενώ το 13.2% δήλωνε ΑΛΛΟΝ.

Ανάμεσα στους πρώην ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ το προβάδισμα έχει ο Ν. Ανδρουλάκης με 26.7% , ενώ ακολουθεί ο Α. Λοβέρδος με 25.3% και η Φώφη Γεννηματά με 21%. Η κατάταξη στην τριάδα αποτελεί αντικειμενικά μια έκπληξη αφού η νυν Πρόεδρος εμφανίζεται τρίτη. Ακολουθούν ο Π. Γερουλάνος με 8%, ο Γ. Καμίνης με 3.5% και η Ε. Καιλή με 3%, ενώ το 6.3% δηλώνει ΑΛΛΟΝ. Μόνο το 6% δεν απαντούσε.

Πηγή: Flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 86491 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*