Άγιον Όρος: Λιτανεία κατά του κορονοϊού χωρίς μάσκες και αποστάσεις [vid]

Μοιραστείτε το:

Μοναχοί στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου αποφάσισαν να κάνουν λιτανεία για την απαλλαγή από τον κορονοϊό. Ωστόσο, οι μοναχοί δεν κρατούσαν κανένα απολύτως μέτρο προστασίας και δεν φορούσαν μάσκες.

Συγκεκριμένα, με απόφαση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους στο Πρωτάτο, στις Ιερές Μονές, τις Σκήτες και τα Κελιά τελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής, 13 Νοεμβρίου 2020, μέχρι και πρωί του Σαββάτου, 14 Νοεμβρίου 2020, αγρυπνία για την απαλλαγή από την πανδημία του κορονοϊού, καθώς και λιτανείες ιερών λειψάνων και ιερών εικόνων.

Όπως αποκάλυψε το Mega, οι μοναχοί που συμμετείχαν δεν φορούσαν μάσκες, ούτε κρατούσαν τις αποστάσεις ασφαλείας. Σε ερώτηση του MEGA για τον τρόπο που έγινε η τελετουργία και τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού, οι ιερείς απάντησαν πως αισθάνονται ασφαλείς επειδή ζουν στο μοναστήρι και πως η αγρυπνία έπρεπε να γίνει με αυτόν τον τρόπο.

Θετικός στον κορονοϊό ο Mητροπολίτης Κίτρους, Πιερίας και Πλαταμώνα

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε, ύστερα από τεστ μοριακού ελέγχου στο οποίο υποβλήθηκε, ο μητροπολίτης Κίτρους, Πιερίας και Πλαταμώνα Γεώργιος. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης, η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλή και ήδη βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, ακολουθώντας τις οδηγίες των ιατρών.

Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει επίσης πως και ο επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας Αγαθόνικος, «αδελφός της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου Ολύμπου, εμφάνισε συμπτώματα κορονοϊού» και υποβάλλεται σε απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται. Η δε κατάσταση της υγείας του, όπως αναφέρεται, είναι πολύ καλή.

Πριν λίγες μέρες ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης έχασε τη ζωή του νικημένος από τον κορονοϊό. O μακαριστός νοσηλευόταν σε κλινική της Θεσσαλονίκης. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει επίσημη ανακοίνωση. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μητροπολίτης συμμετείχε στην δοξολογία του Αγίου Δημητρίου στις 26 Οκτωβρίου που είχε παρατηρηθεί συνωστισμός. Στην ίδια δοξολογία στον Άγιο Δημήτριο είχε παραβρεθεί και ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αδραμερίου Θεόκλητος, ο οποίος και βρέθηκε θετικός στον ιό λίγες ημέρες αργότερα.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ