Πολυτεχνείο: Στεφάνι στο μνημείο κατέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας [vids]

Μοιραστείτε το:

Στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου στο ιστορικό κτίριο της Πατησίων κατέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στις 9 το πρωί. Αναφερόμενη στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, υπογράμμισε ότι ήταν μία κορυφαία πράξη αντίστασης, ένα σύμβολο πολιτικής ελευθερίας.

Η Δημοκρατία, τόνισε, δεν είναι μόνο καθεστώς ελευθερίας αλλά και ευθύνης, είναι υπέρβαση της ατομικότητάς μας για το κοινό καλό, τη δημόσια υγεία και την αλληλεγγύη, είναι σήμερα ο αγώνας όλων μας. «Το Πολυτεχνείο μας διδάσκει ότι η δημοκρατία απαιτεί αρετή και θυσίες. Μας υπενθυμίζει ότι οι νέοι είναι το πιο ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας» πρόσθεσε.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σημείωσε ότι η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι η αφετηρία της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας, κορυφαία πράξη αντίστασης, σύμβολο πολιτικής ελευθερίας και αυτοκαθορισμού, «που δεν καθόρισε μόνο μία γενιά και τους αγωνιστές της, στους οποίους σήμερα οφείλουμε την πιο υψηλή τιμή, αλλά την πιο προοδευτική περίοδο της σύγχρονης ιστορίας μας».

«Προέχει το εθνικό συμφέρον, η αλληλεγγύη και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής»

«Στις κρίσιμες ώρες που διέρχεται η χώρα προέχει το εθνικό συμφέρον, η αλληλεγγύη και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής» δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετά τη συνάντησή της, στις 16 Νοεμβρίου 2020, με αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, του ΚΚΕ, του ΜέΡΑ25, καθώς και του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ), οι οποίοι της επέδωσαν ψήφισμα με αντικείμενο την απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να επιδείξουν πνεύμα συνεννόησης, τονίζοντας ότι «είναι καθήκον όλων και ελάχιστο χρέος στη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου».

«Εδώ Πολυτεχνείο» σε καιρό πανδημίας

Σε κλίμα πόλωσης και χωρίς πορείες -λόγω πανδημίας- θα εορταστεί η σημερινή 47η επέτειος του Πολυτεχνείου με την Αστυνομία να λαμβάνει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ στο πολιτικό πεδίο ανάφλεξη έχει πυροδοτήσει η απαγόρευση της καθιερωμένης πορείας και των συναθροίσεων.

Επιχειρησιακά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα προσπαθήσει να αποτρέψει πορείες και συγκεντρώσεις χωρίς να ξεσπάσουν επεισόδια. Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ασφάλεια των πολιτικών αρχηγών που θα αποτίσουν φόρο τιμής στους πεσόντες του Πολυτεχνείου.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ