Κηδεία Μητροπολίτη Λαγκαδά: Παιδάκι φιλάει το φέρετρο – Ιερείς χωρίς μάσκες [vids & pics]

Μοιραστείτε το:

Ιερείς που παραβρέθηκαν στην κηδεία του Μητροπολίτη Λαγκαδά Ιωάννη αγνόησαν τα μέτρα για τον κορονοϊό και βρέθηκαν εντός του ναού χωρίς μάσκες. Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Λαγκαδά έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020, αφότου είχε διαγνωσθεί θετικός στον κορονοϊό. Είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», ενώ έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, όπως σακχαρώδη διαβήτη και καρδιολογικά.

Στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε με αυξημένα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος. Δυστυχώς, δεν έλειψαν και οι παραφωνίες από ιερείς που δεν τηρούσαν τα μέτρα για τον ιό. Μάλιστα, πλάνο δείχνει έναν ιερέα να σηκώνει στα χέρια ένα μικρό παιδί για να ασπαστεί τα άμφια του εκλιπόντος Μητροπολίτη Λαγκαδά.

Την τελετή κατέγραψε η ίδια η Μητρόπολη Λαγκαδά και μετέδωσε το βίντεο στο YouTube. Σε αυτό, από τα πρώτα λεπτά (6’23) ιερέας φαίνεται να οδηγεί ένα μικρό παιδί στο σημείο όπου είχε τοποθετηθεί η σορός του μητροπολίτη, το οποίο σηκώνει στα χέρια προκειμένου να ασπαστεί τα άμφια του εκλιπόντος.

Ο ιερέας έβγαλε τη μάσκα του αφού άφησε το μικρό παιδί στο έδαφος

Στη συνέχεια του βίντεο από την κηδεία του Μητροπολίτη Λαγκαδά, φαίνονται τουλάχιστον τρεις ιερείς, μεταξύ των οποίων και ο Μητροπολίτης Σερρών, που δεν φορούν καθόλου μάσκα, ενώ τελούν τη Θεία Λειτουργία.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι άνδρες που μετέφεραν το φέρετρο του Μητροπολίτη Λαγκαδά ήταν ντυμένοι με ιατρικές στολές, μάσκα και γάντια για λόγους προστασίας.

Τι δήλωνε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά για τον κορονοϊό

Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά ήταν μεταξύ των ιερέων που υποστήριζε πως ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται μέσω της Θείας Κοινωνίας. Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε την αναδημοσίευση των θέσεων του εκλιπόντος αναφορικά με την πανδημία.

Η υπενθύμιση αυτή των δηλώσεων του Μητροπολίτη Λαγκαδά προκάλεσε την αντίδραση της Ιεράς Συνόδου, που έκανε λόγο για «νευρωτικούς ανθρώπους» που έχουν εμμονή με την εκκλησία και τη μετάδοση του κορονοϊού μέσω της Θείας Κοινωνίας.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ