Εμβόλιο Pfizer: Ξεκίνησε η δοκιμαστική διανομή σε τέσσερις πολιτείες των ΗΠΑ

Μοιραστείτε το:

Σε εφαρμογή μπήκε το πιλοτικό πρόγραμμα αποστολής και παράδοσης του εμβολίου Pfizer για τον κορονοϊό σε τέσσερις πολιτείες των ΗΠΑ. Η φαρμακευτική εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη αποβλέπει στην έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούν οι εξαιρετικά κρύες συνθήκες αποθήκευσης του εμβολίου, το οποίο απαιτεί θερμοκρασία -70 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με δηλώσεις της εταιρείας, έχουν επιλεγεί το Ρόουντ Άιλαντ, το Τέξας, το Νέο Μεξικό και το Τενεσί για την δοκιμαστική διανομή, επιλογή βασισμένη στο συνολικό μέγεθος, την πολυμορφία του πληθυσμού και τις υποδομές εμβολιασμού τους. Η εταιρεία προσδοκά ασφαλή και έγκυρα αποτελέσματα, με σκοπό να αιτηθεί έγκριση για χρήση του προϊόντος.

Η εταιρεία προέβη σε διευκρινιστικές δηλώσεις: «Οι πολιτείες που συμμετέχουν σε αυτή τη δοκιμή δεν πρόκειται να λάβουν το εμβόλιο νωρίτερα από τις υπόλοιπες πολιτείες».

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι τα αποτελέσματα αυτής της πιλοτικής χορήγησης εμβολίων θα χρησιμεύσουν ως πρότυπο για άλλες πολιτείες των ΗΠΑ και για διεθνείς κυβερνήσεις», πρόσθεσε η εταιρεία.

Σημειώνεται πως, προ ολίγων ημερών η Pfizer ήταν η πρώτη εταιρεία που κυκλοφόρησε νεότερα σχετικά με το εμβόλιο κατά της covid-19, υπογραμμίζοντας πως το φάρμακο που αναπτύχθηκε αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τον ιό σε ποσοστό άνω του 90%. Το εν λόγω εμβόλιο απαιτεί για την διατήρησή του πολύ χαμηλή θερμοκρασία, με την αποθήκευσή του να πραγματοποιείται στους -70 βαθμούς Κελσίου, ήτοι -94 ° F. Αξίζει να σημειωθεί πως, πρόκειται για θερμοκρασία πολύ χαμηλότερη από τη μέση των περισσότερων εμβολίων, η οποία κυμαίνεται μεταξύ δύο και οκτώ βαθμών Κελσίου.

Ωστόσο, χθες 16/11, η αντίπαλη φαρμακευτική Moderna, προέβη σε δηλώσεις που ανακοινώνουν αποτελεσματικότητα σε ποσοστό που αγγίζει το 94,5% του πειραματικού εμβολίου της. Αυτό ενισχύει τις ελπίδες για την αντιμετώπιση της νόσου μέσω εμβολίου. Επιπλέον, σημειώνεται πως το εν λόγω εμβόλιο δεν απαιτεί υπερβολικά χαμηλή θερμοκρασία, γεγονός που θα μπορούσε να αποτελέσει ισχυρό πλεονέκτημα στην…κούρσα των φαρμακευτικών, και ιδίως απέναντι στο προϊόν της Pfizer.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ