TUI Στάση πληρωμών: “Πέσαμε έξω” λένε οι ξενοδόχοι σε Θεοχάρη

Μοιραστείτε το:

Όλοι οι Έλληνες αγωνιούν κλεισμένοι στα σπίτια τους, αρκετές χιλιάδες νοσούν από κορονοϊό, εκατοντάδες νοσηλεύονται και κάποιοι διασωληνώνονται. Κάθε 24ωρο περίπου 35 με 50  χάνουν την ζωή τους.
Επιπλέον άσχημα νέα για 2.000 ξενοδόχους της χώρας  καθώς η TUI, ο μεγαλύτερος  Tour operator του κόσμου μεταθέτει τις πληρωμές για την ερχόμενη Άνοιξη.

Με επιστολή τους μάλιστα, οι ξενοδόχοι ζητούν από τον Υπουργό τουρισμού Χάρη Θεοχάρη να μεσολαβήσει ώστε να τους πληρώσει, καθώς η εταιρεία είχε δεσμευτεί πως οφειλές μέχρι και 30.000 ευρώ θα εξοφλούνταν κανονικά εντός του Νοεμβρίου.
Υπενθυμίζουν δε στον Υπουργό, ότι τον περασμένο Ιούνιο υπέγραψε στην Κω συμφωνία με την  TUI που να θυμίσουμε, προέβλεπε μεταξύ άλλων και υποχρέωση του ΕΟΤ να πληρώσει 1.200.000 ευρώ για συνδιαφήμιση με την TUI.

Αυτό έγινε για πρώτη φορά από κάποιο κράτος!
Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή. Η υποδοχή των αεροσκαφών γίνονταν μέσα σε πανηγυρικό κλίμα με αψίδες νερού.

Τεστ γίνονταν μόνο στα αεροδρόμια δειγματοληπτικά χωρίς υποχρέωση των τουριστών να έχουν κάνει κάποιον έλεγχο πριν ξεκινήσουν από την πατρίδα τους, και από τα 9 ημερήσια κρούσματα στα μέσα Ιουνίου (14/6/2020 στοιχεία ΕΟΔΥ) φτάσαμε στις 3.000 ημερησίως τις τελευταίες εβδομάδες. Αμφισβητούμενη η επιλογή τόσο σε οικονομικό όσο και σε υγειονομικό επίπεδο καθώς δόθηκε “γη και ύδωρ” σε εταιρείες που ούτε καν εξοφλούν εγκαίρως τα συμφωνηθέντα ενώ ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι η διασπορά του κορονοϊου δεν οφείλεται και στο άνοιγμα των συνόρων με αυτό τον τρόπο.

Πολλοί εκτιμούν ότι θα ήταν προτιμότερο να στηριχτούν οι αεροπορικές εταιρείες το κλάδος του ελληνικού τουρισμού με διαφορετικούς τρόπους. Με σοβαρή ενίσχυση εσωτερικού τουρισμού. Με τέστ 72 ωρών σε όσους εισέρχονταν στην Ελλάδα. Όπως για παράδειγμα επέβαλε στους στους πολίτες του πού θέλησαν να έρθουν στη χώρα μας, το Ισραήλ!

Ήδη ξεκίνησε μεγάλη πολιτική συζήτηση την προηγούμενη εβδομάδα με δηλώσεις υπουργών και συγκεκριμένες αναφορές που έγιναν την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή. Οι πολιτικές ευθύνες που υπάρχουν στους χειρισμούς που έγιναν  κατά το άνοιγμα τουρισμού  θα είχαν αποδοθεί  σε πρώτη φάση με έναν κυβερνητικό ανασχηματισμό που αναβάλλεται διαρκώς λόγω των συνθηκών εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα.

Μήπως με την TUI πέσαμε έξω για φέτος;

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ