Θεσσαλονίκη κορονοϊός: 1 στους 3 θετικός στο «Παπαγεωργίου» [vid]

Μοιραστείτε το:

Τα νοσοκομεία ασφυκτιούν, οι εφημερίες βγαίνουν με το ζόρι, αναγκάζοντας τους διοικητές των νοσοκομείων να «γεννούν» συνεχώς κλίνες covid-19 εις βάρος άλλων κλινικών για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες και οι φορείς της πόλης, ζητούν αυστηρότερα μέτρα για να μην εκτραχυνθεί ακόμα περισσότερο η κατάσταση με τον κορονοϊό.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ένα από τα τρία rapid test που πραγματοποιούνται έξω από το νοσοκομείο Παπανικολάου βγαίνει θετικό. Όσον αφορά στην πληρότητα στις ΜΕΘ του νοσοκομείου, από τις 27 μόνο η μία είναι κενή. Την ώρα που οι νοσηλείες αυξάνονται διαρξώς στο νοσοκομείο έχουν δημιουργηθεί άλλες πέντε κλινικές για Covid 19, ενώ έχουν κλείσει η Παθολογική και η Πνευμολογική.

Στο ΑΧΕΠΑ που είχε εφημερία χθες έγιναν 70 εισαγωγές και συνολικά νοσηλεύονται πάνω από 200 ασθενείς, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι έμειναν ελεύθερες μόλις δύο κλίνες ΜΕΘ.

Ζητούν έκτακτα μέτρα στη Θεσσαλονίκη

Στην πόλη από αύριο, Δευτέρα, θα ληφθούν νέα έκτακτα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, καθώς, όπως αποκάλυψε χθες το OPEN, τρεις κορυφαίοι θεσμοί με απόρρητη επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό ζήτησαν αυστηρότερο lockdown.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής εστάλη στον Κυριάκο Μητσοτάκη μια επιστολή υπογεγραμμένη από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκο Νίτσα και τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκο Παπαϊωάννου.

Στην επιστολή αυτή τονίζουν μεταξύ άλλων ότι «επειδή το επιδημιολογικό προφίλ της πόλης είναι επιβαρυμένο κρίνεται αναγκαία η εφαρμογή μέτρων ολοκληρωτικού lockdown», θέλοντας να προλάβουν ενδεχόμενο κρασάρισμα στα νοσοκομεία που θα έχει δραματικές συνέπειες.

Εξαδάχτυλος: Δεν απέδωσαν τα μέτρα στη Θεσσαλονίκη

Μιλώντας στο OPEN TV και στο «Τώρα ό,τι συμβαίνει», ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος, υποστήριξε ότι τα μέτρα στη Θεσσαλονίκη δεν απέδωσαν, αν και πάρθηκαν νωρίτερα κατά μία βδομάδα από την Αθήνα, ενώ σε επιστολή που έστειλαν στον πρωθυπουργό πριν τρεις μέρες εισηγηθήκαμε μέτρα τύπου lockdown που ίσχυσαν τον περασμένο Μάρτιο.

«Έχουμε την αίσθηση ότι για να έχουμε αποτελέσματα και να μην έχουμε επιμήκυνση του lockdown θα πρέπει να πάνε τα μέτρα στο επίπεδο του περασμένου Μαρτίου και να έχουμε απόδοση. Θα πρέπει να δούμε μικρότερη κινητικότητα από Δευτέρα. Δεν είναι σκόπιμο να παρατείνεται μια θεραπεία που δεν αποδίδει μέσα στο αναμενόμενο χρόνο με τη σκέψη ότι θα αποδώσει αργότερα» πρόσθεσε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου παρά τα περιοριστικά μέτρα δεν υπήρξε μείωση του ρυθμού της επιτάχυνσης των κρουσμάτων, ούτε σταθεροποίηση μετά από 13 μέρες, ούτε ακόμη περισσότερο επιβράδυνση της πανδημίας. «Και αυτό δεν είναι καλό ούτε από υγειονομική και οικονομική άποψη, ούτε λειτουργεί προς όφελος της ψυχολογίας των ανθρώπων καθώς αυξάνεται ο θυμός, η οργή και η απογοήτευσή τους».

Σε περίπτωση που εξαντληθούν οι κλίνες εντός των νοσοκομείων η Πολιτεία έχει σχέδιο Β για τη Θεσσαλονίκη και θα αναπτυχθούν κλίνες σε συνθήκες εκστρατείας σε άλλους χώρους που θα υποδειχθούν.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ