Αρμενία: Απετράπη απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού [vid & pics]

Μοιραστείτε το:

Οι συλληφθέντες “σχεδίαζαν να υφαρπάξουν παράνομα την εξουσία” σύμφωνα με την Υπηρεσία, που έκανε γνωστό πως απετράπη δολοφονία του πρωθυπουργού, Νικόλ Πασινιάν. Συνελήφθη ο πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας, Αρτούρ Βανετσιάν, ο πρώην επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Βαχράμ Μπαγκντασαριάν και ο στρατιωτικός Ασότ Μινασιάν.

“Οι ύποπτοι σχεδίαζαν να αναλάβουν την εξουσία, δολοφονώντας τον πρωθυπουργό και είχαν ξεκινήσει ήδη τις διαβουλεύσεις για την αντικατάστασή του” ανέφερε η ανακοίνωση των μυστικών υπηρεσιών της Αρμενίας.

Κάτω: Φωτογραφίες των τριών συλληφθέντων

Διαδηλώσεις στο Γερεβάν

Ο Πασινιάν έχει μπει στο στόχαστρο λαϊκών αντιδράσεων μετά την υπογραφή ειρήνης στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Την Πέμπτη το Κοινοβούλιο “πολιορκήθηκε” από πολίτες που διαδήλωναν κατά της συμφωνίας, η οποία υπογράφηκε με ρωσική μεσολάβηση. Ο κόσμος απαιτούσε την παραίτηση του πρωθυπουργού, για την συμφωνία που εξασφαλίζει κυριότητα του Αζερμπαϊτζάν στην περιοχή και ανάγκασε Αρμένιους που ζουν εκεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Ο πρωθυπουργός δήλωσε πως δεν είχε άλλη επιλογή από το να υπογράψει την συμφωνία, ώστε να αποτρέψει νέες απώλειες στην εθνική κυριαρχία. Ανέλαβε πλήρως την πολιτική ευθύνη της απόφασής του, αλλά δήλωσε πως δεν θα παραιτηθεί.

Το Σάββατο, έκαναν τον γύρο του κόσμου εικόνες από Αρμένιους που έκαιγαν τα σπίτια τους στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, πριν τα εγκαταλείψουν, καθώς η περιοχή παραδίδεται στο Αζερμπαϊτζάν.

Βάσει της συμφωνίας, 2.000 ρώσοι στρατιώτες θα εγκατασταθούν στην περιοχή. Το Σάββατο, η Αρμενία ανακοίνωσε πως στην σύρραξη για την αμφισβητούμενη περιοχή σκοτώθηκαν 2.317 στρατιώτες, ενώ στους 100.000 υπολογίζονται οι εκτοπισμένοι. Από την πλευρά του, το Αζερμπαϊτζάν, δεν ανακοίνωσε τις απώλειες των εχθροπραξιών.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ανακοίνωσε πως οι ειρηνευτικές δυνάμεις συνεχίζουν να φτάνουν στην Αρμενία. Το Σάββατο, ανακοινώθηκε πως  η Ρωσία είχε στείλει 20 αεροσκάφη με 170 ειρηνευτικά σώματα στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ.

Με πληροφορίες από Al Jazeera και Sputnik

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ