Απαγόρευση συναθροίσεων Πολυτεχνείο: Στεφάνι θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ – Επίθεση στην κυβέρνηση από ΚΚΕ και ΜΕΡΑ 25

Μοιραστείτε το:

Η πρωτοφανής για τα μεταπολιτευτικά δεδομένα απόφαση, με την επίκληση της δημόσιας υγείας, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις. Σε ανακοίνωσή του του ΚΚΕ αναφέρει: “Η κυβερνητική απαγόρευση συναθροίσεων για πάνω από 4 άτομα ‘καθ’ άπασαν την επικράτειαν’, όχι μόνο αποτελεί ένα ακόμη μνημείο αυταρχισμού, πέρα από οποιονδήποτε υγειονομικό κανόνα, αλλά επιβεβαιώνει και την πρόθεση της κυβέρνησης να εκμεταλλευτεί, μόνο ως πρόσχημα, την πανδημία για να περάσει τον αντιδραστικό της σχεδιασμό, στην υπηρεσία της στυγνής δικτατορίας των μονοπωλίων”.

Και προσθέτει: “Αυτές οι απαγορεύσεις θα ακυρωθούν στην πράξη από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, που ξέρει και να παλεύει και να τηρεί όλα τα μέτρα προστασίας, πολύ καλύτερα από την κυβέρνηση και τους κατασταλτικούς της μηχανισμούς”.

Διαβάστε και την ανακοίνωση της ΚΝΕ

“Ολομέτωπη επίθεση στη Δημοκρατία”

“Η απαγόρευση της συμβολικής διαμαρτυρίας ακόμα και σε ολιγομελείς ομάδες βουλευτών – και μάλιστα με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας – συνιστά ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης στη Δημοκρατία και τα πολιτικά δικαιώματα“, τονίζει το ΜέΡΑ 25.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η κυβέρνηση “διολισθαίνει συνειδητά, υπό την κάλυψη της πανδημίας, σε αντιδημοκρατικές πρακτικές που, πρώτον, απονομιμοποιούν στη συνείδηση δημοκρατών τα μέτρα προφύλαξης κατά του θανατηφόρου ιού, και, δεύτερον, προδιαγράφουν μονιμοποίηση της περιστολής των πολιτικών δικαιωμάτων”. Το ΜέΡΑ 25 εκτιμά ότι “ο κίνδυνος τόσο για την Δημοκρατία όσο για την δυνατότητα της κοινωνίας να παραμείνει ενωμένη εναντίον της πανδημίας υπονομεύεται από τον αυταρχισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη”.

Η απαγόρευση της συμβολικής διαμαρτυρίας ακόμα και σε ολιγομελείς ομάδες βουλευτών – και μάλιστα με απόφαση του Αρχηγού…

Posted by ΜέΡΑ25 on Sunday, November 15, 2020

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ανακοίνωση για την απόφαση. Σε συνέντευξή του στην “Εποχή” ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος, ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση:

“Ως ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δηλώνουμε ότι δεν δεχόμαστε απαγορεύσεις, ότι πρέπει φορείς και οργανώσεις να τιμήσουμε το Πολυτεχνείο με απόλυτη ενσυναίσθηση των ειδικών συνθηκών που βρισκόμαστε σήμερα και δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε ή να κάνουμε ότι δεν βλέπουμε. Αντιπροσωπεία του κόμματος, λοιπόν, θα καταθέσει στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου, όπως και στο χώρο του ΕΑΤ-ΕΣΑ από όπου και θα πορευτεί για την αμερικάνικη πρεσβεία. Θεωρούμε ότι με αυτό τον τρόπο τιμάμε την εξέγερση της νεολαίας και του ελληνικού λαού, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας”.

Σε άλλες αντιδράσεις, από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπαδημούλης, ανέφερε: “Την απαγορευση κυκλοφοριας για το 3ήμερο δεν την πρότειναν λοιμωξιολόγοι. Είναι ακραία και θυμίζει σκοτεινές εποχές Η Δεξιά ΝΔ, με κορυφαίους υπουργούς ορφανά της Χούντας, επιδιώκει ταραχές και διχασμό, για να κρύψει πως «έπεσε έξω» και στην πανδημία και στην οικονομία”. “Η πανδημία θέτει ως 1η προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Γι’ αυτό φέτος θα τιμήσουμε το Πολυτεχνείο αλλιώς. Η ακραία, αχρείαστη απαγόρευση δείχνει την αλλεργία της Δεξιάς για το «Πολυτεχνείο». Επιδιώκουν να κρύψουν την αποτυχία τους πίσω από ένα στημένο αμόκ βίας!”.

Η ανάρτηση του επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών

Την #απαγορευση_κυκλοφοριας για το 3ήμερο δεν την πρότειναν λοιμωξιολόγοι. Είναι ακραία και θυμίζει σκοτεινές εποχές

Η…

Posted by Δημήτρης Παπαδημούλης Ι Dimitris Papadimoulis on Saturday, November 14, 2020

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ