Pfizer εμβόλιο: Ο πεθερός Μπουρλά ζήτησε να λάβει μια σακούλα με 70 εμβόλια

Μοιραστείτε το:

Οι εξελίξεις της Pfizer σχετικά με το εμβόλιο ξεφεύγουν πλέον από την πραγματικότητα. Κανένα προϋπάρχον εμβόλιο δεν έχει κατασκευαστεί με την τεχνολογία mRNA, η οποία καθοδηγεί το ανθρώπινο σώμα να παράγει πρωτεΐνες, που στη συνέχεια αναπτύσσουν προστατευτικά αντισώματα. Η παραγωγή του είναι δαπανηρή, το συστατικό του είναι ασταθές κι επιπλέον απαιτεί μεταφορά ψυχρής αλυσίδας.

Όμως τόσο τα ΜΜΕ όσο και η βιαστική κυβερνητική δέσμευση, ότι αρχές του έτους έχουμε να παραλαμβάνουμε εμβόλια, κάνει τους πολίτες να νομίζουν ότι η διαδικασία είναι τόσο απλή σα να αγοράζεις βιβλία από την Amazon.

Ο πεθερός του διευθύνοντα συμβούλου, Τζάκ Αλχανάτης, ζήτησε μια σακούλα με 70 εμβόλια, ως να παρήγγελλε μια καρτέλα αυγά. Δυστυχώς αυτές οι γραφικότητες είναι βούτυρο στο ψωμί των ΜΜΕ και παραπλανητικές. O χάρτης πορείας που σκιαγράφησε η εταιρεία Pfizer, στην οποία έχει χορηγηθεί άδεια κυκλοφορίας του εμβολίου στο μεγαλύτερο κομμάτι της Κίνας, αποκαλύπτει τις τεράστιες και τρομακτικές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν τόσο στη διαδικασία μεταφοράς όσο και στην διαδικασία λήψης του πειραματικού εμβολίου της Pfizer.

Όλα είναι ψυχολογία

Όπως έγραψε και ο ψυχίατρος Νίκος Πλουμπίδης:«…Όποιος παρακολουθεί τα ερευνητικά δεδομένα γνωρίζει ότι στη καλύτερη περίπτωση χρειαζόμαστε ακόμα πολλούς μήνες για να κυκλοφορήσει εμβόλιο ή εμβόλια ασφαλή και αποτελεσματικά. Η επένδυση στην καλλιέργεια μιας εναγώνιας προσμονής για το εμβόλιο, που θα έρθει γρήγορα και θα μας απαλλάξει από τον κίνδυνο, παίζει με τις αντοχές και την προσμονή των ανθρώπων σε πολύπλευρη καραντίνα».


Ποντάροντας στην ελπίδα για γρήγορη απαλλαγή από τον κίνδυνο του ιού, υπονομεύει την αίσθηση του κινδύνου όχι μόνο από τον κορονοϊό αλλά και από όλα συμπαρασύρει στο διάβα του, όπως είναι η οικονομία, η εργασίας και άλλα σημαντικά.

Ψύξη στον αρχικό ενθουσιασμό για το εμβόλιο  Pfizer

Η διαδικασία καταρχάς απαιτεί μια πολύπλοκη νομική συμφωνία με την ΕΕ. Διότι οι απαιτήσεις της εταιρείας είναι να μην έχει καμία νομική ευθύνη σχετική με τα αποτελέσματα του εμβολίου. Επίσης σύνθετο και δαπανηρό είναι το συστήματος αποθηκών κατάψυξης τόσο στα αεροδρόμια όσο και σε ψυκτικά οχημάτα.

Επιπροσθέτως τα εμβόλια πρέπει να ξεπαγώσουν από τους -70 βαθμούς Κελσίου που συντηρούνται και να χρησιμοποιηθούν εντός πέντε ημερών, ειδάλλως αχρηστεύονται. Εξ ου και ο χάρτης πορείας που σκιαγράφησε η εταιρεία Pfizer, στην οποία έχει χορηγηθεί άδεια κυκλοφορίας του εμβολίου στο μεγαλύτερο κομμάτι της Κίνας, αποκαλύπτει τις τεράστιες και τρομακτικές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν εκείνοι που θα παραδώσουν το πειραματικό εμβόλιο της Pfizer.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ