Kύρτσος: Καπηλεία νεκρών και πανηγυρισμοί στο Twitter

Μοιραστείτε το:

Την ώρα που αποκαλυπτικά γραφήματα και στοιχεία που δημοσιεύει το Βήμα δείχνουν ότι η επιδημιολογική επιβάρυνση της χώρας μας έχει πλέον αρκετές αντιστοιχίες με πολλές άλλες ευρωπαϊκές, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος πανηγυρίζει γιατι «η Ελλάδα έχει την καλύτερη επίδοση σε θανάτους από κορωνοιό, ανά εκατομμύριο κατοίκους».

Στην ανάρτηση του ασκεί παράλληλα ειρωνική κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πλέον όπως περιγράφει το in.gr η χώρα μας έχει κατ’ αντιστοιχία των πληθυσμών περίπου το 27% – 55%  των κρουσμάτων από την Ιταλία, τη Γαλλία κι άλλες χώρες.   Τα κρούσματα στην Ελλάδα το τελευταίο πενθήμερο ήταν 11.808, έναντι 84.407 της Ισπανίας που έχει ωστόσο πενταπλάσιο πληθυσμό, ενώ η Ιταλία έχει 163.913 νέες διαγνώσεις με 60,4 εκ. κατοίκους , η Γαλλία  150.005 με 67 εκ. κατοίκους κι η Μεγ. Βρετανία με τους 66 εκ. κατοίκους έχει  118.754 νέος φορείς του ιού.

Πλέον οι θάνατοι στη χώρα μας-  με πληθυσμιακή αναγωγή – μικρή διαφορά έχουν από τα ποσοστά της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Μ. Βρετανίας και στα οποία ίσως πλησιάσει δυστυχώς τις επόμενες ημέρες.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ο  αριθμός των θανάτων ανά 1000 κρούσματα είναι… κοινός ευρωπαϊκός όπου σε όλες τις εξεταζόμενες χώρες της Ευρώπης αλλά και στην Ελλάδα είναι 15  έως 18 . Μάλιστα τον μεγαλύτερο αριθμό έχει η Ελλάδα.

Επιπλέον είναι χαρακτηριστικό ότι στις εν λόγω ευρωπαϊκές χώρες που είχαν ήδη προχωρήσει σε ορισμένους περιορισμούς, ο αριθμός των κρουσμάτων έχει ήδη αρχίσει να υποχωρεί σε σχέση με όσα καταγράφονταν στις αρχές Νοεμβρίου. Κάτι το οποίο αναμένεται να συμβεί στην  Ελλάδα όπου υπολογίζεται ότι την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσει να μειώνεται ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων. Με το δεδομένο ότι  υπήρχε καραντίνα  και περιοριστικά μέτρα στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας επτά ημέρες προ του εθνικού lockdown.

Όμως  οι θάνατοι στις εν λόγω  ευρωπαϊκές  χώρες έχουν πλέον διπλασιασθεί  λόγω κι εκεί της σταδιακής επιμόλυνσης των ηλικιωμένων από τους νέους  φτάνοντας σε αριθμούς της τάξης των 32 – 40 νεκρών το πενθήμερο ανά 1.000.000 κατοίκους. Οταν στην Ελλάδα αυτός ο αριθμός έχει φθάσει τους 20 νεκρούς στο ίδιο πληθυσμιακό δείγμα, ενώ στις αρχές Νοεμβρίου ήταν περίπου τρεις  θάνατοι στον ίδιο αριθμό κατοίκων.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ