Ανακοίνωση Κεραμέως LIVE: Τώρα τα μέτρα για τα Σχολεία με Κικίλια και Θεοδωρικάκο [vid]

Μοιραστείτε το:

Ανακοίνωση Κεραμέως LIVE: Η ανακοίνωση της Νίκης Κεραμέως για τα κλειστά σχολεία θα γίνεται αυτή την ώρα, αλλά και μέχρι πότε αναμένεται να είναι κλειστά. Οι ανακοινώσεις σχετικά με τη λειτουργία Δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και βρεφονηπιακών σταθμών γίνονται στο Υπουργείο Υγείας στις 12:00, από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.

H απόφαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων έκλινε προς το να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία, τόνισε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ο καθηγητής μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Τσακρής. Όπως εξήγησε, παρότι οι μικροί μαθητές δεν συμβάλλουν ιδιαίτερα στην εξάπλωση της επιδημίας, για τη συγκεκριμένη εισήγηση έπαιξε ρόλο η κινητικότητα που παρατηρείται γύρω από τη λειτουργία των σχολείων και αφορά, μεταξύ άλλων, γονείς και ηλικιωμένους, οπότε το μέτρο που προτείνουν μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κινητικότητας. «Να μην ξεχάσουμε ότι αυτή τη φορά η κινητικότητα είναι πολύ μεγαλύτερη σε αυτό το lockdown στη χώρα μας σε σχέση με αυτή που παρατηρήθηκε στο πρώτο για διάφορους λόγους λειτουργίας της οικονομίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Γιώργος Τρούλης αντιπρόεδρος Διδασκαλικής Ομοσπονδιάς Ελλάδας

Ο Γιώργος Τρούλης αντιπρόεδρος Διδασκαλικής Ομοσπονδιάς Ελλάδας ΔΟΕ χθες στην εκπομπή Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για το κλείσιμο των σχολείων λέγοντας ότι είναι ομολογία αποτυχίας καθώς δεν τόνισε ότι δεν υπήρχε καμία πρόβλεψη για τήρηση αποστάσεων κατά το άνοιγμα των σχολείων, ενώ ζήτησε τα πρακτικά των λοιμωξιολόγων ώστε να γίνει γνωστό τι εισηγήθηκαν

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ