Sputnik V: Θετικοί στον κορονοϊό τρεις γιατροί που εμβολιάσθηκαν με το ρωσικό εμβόλιο

Μοιραστείτε το:

Στην περιοχή Αλτάι, τρεις γιατροί βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, οι οποίοι είχαν εμβολιασθεί με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V. Την εν λόγω είδηση γνωστοποίησε η διεύθυνση Τύπου και ενημέρωσης της περιοχής Αλτάι. Ο σύμβουλος του Ρώσου υπουργού Υγείας, Αλεξέι Κουζντσόφ, δήλωσε ότι η ασθένειά τους ενδέχεται να σχετίζεται με το ότι ο οργανισμός τους δεν πρόφθασε να δημιουργήσει ανοσία μετά τον εμβολιασμό.

«Το εμβόλιο Sputnik-V πραγματοποιείται σε δύο δόσεις: 21 μέρες μετά την πρώτη δόση γίνεται η ένεση με την δεύτερη δόση. Ο ασθενής θωρείται ότι έχει εμβολιασθεί και αντίστοιχα ότι είναι προστατευμένος από την μολυσματική νόσο του κορονοϊού τρεις εβδομάδες αφότου λάβει την δεύτερη δόση, καθώς όλο αυτό το διάστημα συντελείται η διαδικασία διαμόρφωσης ανοσίας. Περιστατικά θετικού αποτελέσματος μετά το τεστ κoρονοϊού σε άτομα που έχουν εμβολιασθεί, κατά κανόνα σχετίζονται με το ότι τη στιγμή της συνάντησης με το παθογόνο Covid-19, δεν είχε διαμορφωθεί στον οργανισμό τους ανοσία, επειδή δεν είχε περάσει επαρκής χρόνος από την στιγμή του εμβολιασμού» τόνισε ο Κουζντσόφ.

Η έκκληση προς όσους εμβολιάστηκαν

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες που έκαναν το εμβόλιο κατά του κορoνοϊού να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης και προστασίας, δηλαδή να φορούν μάσκες, να τηρούν τις αποστάσεις, να περιορίσουν τις επισκέψεις τους σε δημόσιους χώρους και τη χρήση Μ.Μ.Μ., για τρεις εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό τους με την δεύτερη δόση του εμβολίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, «στην περιοχή Αλτάι οι γιατροί έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου στο διάστημα 25-30 Σεπτεμβρίου και αρρώστησαν 7 με 10 ημέρες μετά τον εμβολιασμό»

Πως πέρασαν τη νόσο οι τρεις τους

Όπως ανακοίνωσε το τοπικό υπουργείο της περιοχής Αλτάι, οι δυο από τους τρεις μολυνθέντες, μετά τον εμβολιασμό, έχουν ήδη αναρρώσει και ήδη εργάζονται. Ο τρίτος ετοιμάζεται να πάρει εξιτήριο. «Ελέγχεται, αν ο τρίτος έχει κλινικές παρενέργειες. Και οι τρεις τους πέρασαν φυσιολογικά την νόσο» ανέφεραν από το τοπικό υπουργείο Υγείας.

Σημειώνεται ότι ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα, νωρίτερα, γνωστοποίησε ότι ξεκίνησε η μαζική παραγωγή του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού «Sputnik-V» και παράλληλα διευρύνεται η παραγωγή του από τις φαρμακοβιομηχανίες.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ