Ο Βαγγέλης Γιαννουλάτος στο Prisma 91,6: « Η Δημοτική Αρχή δεν έχει βρει ακόμη τα πατήματά της..»

«Συμφωνούμε υπό όρους στην ορθολογική αξιοποίηση της Δημοτικής περιουσίας..»

Στο radio prisma και στην εκπομπή «ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ στις 10» , που επιμελείται και παρουσιάζει ο Βασίλης Ιωάννου, ήταν καλεσμένος ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και εκλεγμένος γραμματέας της αντιπροσωπείας του TEE κ. Βαγγέλης Γιαννουλάτος..

Αφορμή για τη συζήτηση ήταν η πρόσφατη συζήτηση και ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος στο  Δημοτικό Συμβούλιο και όπως ήταν φυσικό, αυτό ήταν και το πρώτο θέμα στο οποίο κλήθηκε να σχολιάσει και ως πρώην αντιδήμαρχος ο κ. Γιαννουλάτος, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι:

« Το τεχνικό πρόγραμμα ουσιαστικά  περιλαμβάνει συνεχιζόμενα έργα, που είχε μελετήσει και εξασφαλίσει χρηματοδότηση η προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Πολλά μάλιστα από αυτά ήδη εκτελούνται, όπως είναι το Πάρκο της Δημοκρατίας, η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης  κλπ.  Δυστυχώς μέχρι σήμερα, η Δημοτική Αρχή του κ Γεωργάκου δε μας έχει παρουσιάσει το σχέδιο της και δεν έχει καταφέρει ουσιαστικά να εντάξει κάποιο σημαντικό νέο έργο…»

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Γιαννουλάτος στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας  (ΣΒΑΚ ), το οποίο όπως είπε αν και έχει ολοκληρωθεί και αποτελεί πλέον ένα στρατηγικό σχέδιο, ένα όραμα για το μέλλον της Πρέβεζας, δυστυχώς δεν είδαμε να  έχει ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα καμιά μελέτη και κανένα σχετικό έργο.

Αναφέρθηκε επίσης στο έργο επισκευής των κρηπιδωμάτων της παραλίας, τονίζοντας ότι είναι ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο και αυτό το κληρονόμησαν από την δικιά μας διοίκηση, όμως δε συμφωνεί με τις διαδικασίες που έχουν προταθεί, τονίζοντας ότι κατά την άποψή του θα έπρεπε να γίνει ανοιχτός διαγωνισμός…

Στη συνέχεια ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ, αναφέρθηκε στην  υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, για την κατασκευή ξενοδοχειακού συγκροτήματος στο Κανάλι Πρέβεζας επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι:

«Εμείς συμφωνούμε σε κάθε σοβαρή, ορθολογική αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου μας, με μοναδικό σκοπό την  οικονομική και κοινωνική ωφέλεια του Δήμου και των δημοτών μας» , τονίζοντας παράλληλα  ότι σε τέτοια σοβαρά θέματα πρέπει να προηγείται ευρεία διαβούλευση και κυρίως οι αποφάσεις για τη συγκεκριμένη επένδυση θα πρέπει να λαμβάνονται αποκλειστικά από το Δημοτικό  Συμβούλιο και όχι από την Οικονομική Επιτροπή.

Ο κ. Γιαννουλάτος έκανε επίσης αναφορά στη σχολική στέγη και συγκεκριμένα στο Μουσικό σχολείο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ανάγκη ο βιολογικός που κατασκευάζεται να συμπεριλάβει και τον Αρχάγγελο, τονίζοντας ότι υπάρχει σχετική μελέτη, η οποία συντάχθηκε από το Δήμο και παραδόθηκε στην Περιφέρεια, με σκοπό να ενταχθεί ως υποέργο.

Τέλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Βασίλη Ιωάννου, είπε πως αν και έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος η Δημοτική Αρχή του κ. Γεωργάκου, δεν φαίνεται να έχει βρει τα πατήματά της, με αποτέλεσμα να μην είναι ουσιαστική και αποτελεσματική στη λειτουργία της.

ΥΓ . Για τεχνικούς λόγους , δεν είναι διαθέσιμο το ηχητικό της συνέντευξης του κ. Βαγγέλη Γιαννουλάτου, στην εκπομπή «ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ στις 10»..

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*