Webex: Νέο τεστ για την τηλεκπαίδευση μετά το χθεσινό αλαλούμ – Τι ισχύει με τις απουσίες

[taxopress_postterms id="1"]
Μοιραστείτε το:

Μετά το χθεσινό αλαλούμ με την τηλεκπαίδευση σε Γυμνάσια και Λύκεια, μαθητές και καθηγητές περιμένουν με αγωνία να δουν αν θα μπορέσει σήμερα να λειτουργήσει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Χθες Δευτέρα 9/11, μετά τη δεύτερη σχολική ώρα η πλατφόρμα Webex «έπεσε» , με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση και εκνευρισμός σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς .

Στην αποκατάσταση της λειτουργίας Webex προχώρησε το απόγευμα η Cisco.

«Η Cisco έχει αποκαταστήσει τη λειτουργία της υπηρεσίας Webex που επηρέασε σήμερα για μικρό χρονικό διάστημα έναν περιορισμένο αριθμό χρηστών στην περιοχή EMEAR (Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και Ρωσία)», ανέφερε η υπεύθυνη επικοινωνίας και μάρκετινγκ της Cisco Ελλάδας- Κύπρου- Μάλτας.

«Συνεχίζουμε να εξελίσσουμε τα συστήματα και τις διαδικασίες μας για να μετριάσουμε την πιθανότητα παρόμοιων συμβάντων στο μέλλον. Ευχαριστούμε τους χρήστες του Webex για την υπομονή τους κατά την επίλυση αυτού του ζητήματος», πρόσθεσε.

Υπουργείο Παιδείας: Έχουμε διαβεβαιώσεις από την πάροχο του Webex

Από το υπουργείο Παιδείας, αναφορικά με τις δυσλειτουργίες του συστήματος Webex, από τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, διευκρινίζονταν τα ακόλουθα: «Ο πάροχος της πλατφόρμας Webex έχει παράσχει διαβεβαιώσεις ότι εργάζεται για την αποκατάσταση του προβλήματος και έχει δρομολογηθεί η πλήρης επαναλειτουργία του συστήματος. Προφανώς δεν θα ληφθούν υπόψη απουσίες στις περιπτώσεις που παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα. Σημειώνεται ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο λειτουργεί κανονικά, όπως και όλες οι πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων».

Παράλληλα, η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι δεν θα προσμετρηθούν οι απουσίες για τους μαθητές, καθώς προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να μπουν στην ηλεκτρονική τους τάξη.

Πυρά από την αντιπολίτευση

Το γεγονός προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση που κατηγόρησε την κυβέρνηση για επικίνδυνη προχειρότητα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά παραίτηση της υπουργού Παιδείας. Μάλιστα, με ανάρτησή του στα social media o αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης  έκανε λόγο «για τις αστείες συστάσεις στους πολίτες να μη μπαίνουν στα social media και στις πλατφόρμες streaming τις ώρες αιχμής, για να αντέξει το δίκτυο» και το γεγονός ότι κράσαρε αμέσως η πλατφόρμα της τηλεκπαίδευσης.

Ο κ. Τσίπρας έθεσε σημαντικά ερωτήματα για την νέο μοντέλο εκπαιδευτικής διαδικασίας σημειώνοντας:

Ακόμα όμως και αν κάποια στιγμή η πλατφόρμα της τηλεκπαίδευσης εν τέλει λειτουργήσει, τα μεγάλα προβλήματα παραμένουν.

  • Έχουν άραγε όλοι οι μαθητές πρόσβαση σε διαδίκτυο υψηλών ταχυτήτων που απαιτεί η πλατφόρμα του υπουργείου, για να μπορέσουν να ενταχθούν όλοι στην εκπαιδευτική διαδικασία;
  • Υπάρχει σε κάθε σπίτι ανάλογος αριθμός ηλεκτρονικών υπολογιστών ώστε να καλύψουν ενδεχομένως δυο ή παραπάνω παιδιά στη τηλεκπαίδευση και ταυτόχρονα κάποιον γονέα που εργάζεται από το σπίτι;
  • Ή όσοι λόγω οικονομικής δυσχέρειας της οικογένειάς τους δεν έχουν αυτές τις δυνατότητες, θα αποκλείονται από την εκπαιδευτική διαδικασία και θα τιμωρούνται και με απουσίες από πάνω;

Κάποιος μάλλον θα πρέπει να εξηγήσει στον κύριο Μητσοτάκη και την κυρία Κεραμέως, οι οποίοι προφανώς δεν έχουν ιδέα σε ποιους απευθύνονται, ότι στη χώρα που κυβερνούν η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων είναι εξαρτημένοι από τον μισθό τους.

Και ότι υπάρχουν χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς γρήγορο Ίντερνετ. Ακόμη και νοικοκυριά που δεν έχουν υπολογιστές. Και δεκάδες χιλιάδες άλλα που δυσκολεύονται να αγοράσουν δεύτερο ή τρίτο για να αντεπεξέλθουν. Το πρόβλημα, λοιπόν, δεν είναι μόνο η ανικανότητά τους. Αλλά ότι δεν μπορούν να κατανοήσουν τις ανάγκες των ανθρώπων, γιατί είναι πολύ μακριά από την καθημερινότητα και τη ζωή τους».

Τι ισχύει για τις απουσίες

Για τον έλεγχο των απουσιών των μαθητών τηρείται Βιβλίο Φοίτησης (απουσιολόγιο), στο οποίο καταχωρίζεται αριθμητικά το άθροισμα των απουσιών της ημέρας κάθε μαθητή που απουσίασε, όπως αυτές έχουν καταγραφεί στο Ημερήσιο Δελτίο Φοίτησης. Η τήρηση του Βιβλίου Φοίτησης (απουσιολογίου) ανατίθεται σε καθηγητή, που ορίζεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων ο οποίος το τηρεί ηλεκτρονικά. Επίσης κάθε εκπαιδευτικός υποχρεούται να καταγράφει με κάθε πρόσφορο τρόπο τους τίτλους της ενότητας που δίδαξε καθημερινά

Υπενθυμίζεται ότι η τηλεκπαίδευση είναι υποχρεωτική για μαθητές και εκπαιδευτικούς γυμνασίου και λυκείου, λόγω κορναϊού και η κάθε σχολική ώρα διαρκεί 40 λεπτά.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ