Τσίπρας Ιωάννινα: Επίσκεψη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο [vid]

Μοιραστείτε το:

Από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ξεκίνησε την επίσκεψή του σήμερα, Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020, στα Ιωάννινα ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στις 12:30 μ.μ στο νοσηλευτικό ίδρυμα, μαζί με τον πρώην υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξάνθο.

Στην είσοδο του Νοσοκομείου τον υποδέχτηκαν ο Διοικητής Νίκος Κατσακιώρης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, οι πρώην βουλευτές Χρήστος Μαντάς και Γιάννης Στέφος, ο Χρήστος Γρίβας πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, καθώς επίσης γιατροί και στελέχη του κόμματός του. Μάλιστα, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Μαντάς, τον καλωσόρισε λέγοντας «ήρθατε στα δύσκολα».

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με το Διοικητικό Συμβούλιο ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση με τους εργαζόμενους. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψής του, ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί μετά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στη συνέχεια στο Εμπορικό Επιμελητήριο.

Ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία της Ηπείρου

Ραγδαία και ανησυχητική είναι η εξάπλωση του κορονοϊού και στην Ήπειρο τις τελευταίες μέρες. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Δευτέρα (09/11) καταγράφονται 25 νέα κρούσματα (8 στα Γιάννενα, 8 στη Θεσπρωτία, 7 στην Άρτα και 2 στην Πρέβεζα).

Με βάση και τα περιστατικά της 9ης Νοεμβρίου 2020 – όπως μεταδίδει το mypreveza.gr – φαίνεται να καταγράφεται ύφεση στα Γιάννενα, ενώ, αντίθετα, στην υπόλοιπη Ήπειρο σημειώνεται αύξηση κρουσμάτων της Covid-19. Παράλληλα, τις τελευταίες ώρες σε νοσοκομεία της Ηπείρου κατέληξαν τέσσερα άτομα μεγάλης ηλικίας και ο θάνατός τους αποδίδεται στον κορονοϊό.

Στα νοσοκομεία της Ηπείρου – με προεξάρχον το Πανεπιστημιακό – αυτές τις μέρες νοσηλεύονται περίπου 120 ασθενείς με κορoνοϊό, ενώ δεκάδες είναι και οι υγειονομικοί που είτε έχουν μολυνθεί είτε είναι σε παρακολούθηση. Αντίστοιχη με το Πανεπιστημιακό, είναι η εικόνα και στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», όπου καλυμμένες είναι οι 19 από τις 24 κλίνες του νεοσύστατου Τμήματος για Covid19.

Σημειώνεται ότι την Δευτέρα (09/11) βρέθηκαν θετικοί άλλοι δύο γιατροί του πανεπιστημιακού νοσοκομείου και τέθηκαν σε καραντίνα σχεδόν 20 υγειονομικοί που είχαν έρθει σε επαφή. Η μόλυνση γιατρών και νοσηλευτών, πέραν των άλλων, στερεί από τα νοσοκομεία πολύτιμο προσωπικό.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ