ΣΥΡΙΖΑ σποτ: Μπορείς να τους εμπιστευτείς; [vid]

Μοιραστείτε το:

Νέο σποτ κυκλοφόρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κλιμακώνει την επίθεση προς την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού. Το βίντεο δημοσιεύτηκε στον προσωπικό λογαριασμό του Αλέξη Τσίπρα.

Στο βίντεο με τίτλο «Μπορείς να τους εμπιστευθείς;» παρατίθενται αρκετές από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και κυβερνητικών στελεχών, αλλά και από ειδήσεις που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας κατά καιρούς. Το βίντεο συνοδεύουν τα παρακάτω λόγια: «Ανοιγόκλεισαν ό,τι ήθελαν, όπως ήθελαν. Έπαιξαν με την ασφάλεια. Έπαιξαν με τη ζωή. Και δυστυχώς, έπεσαν σε όλα έξω. Μπορείς να τους εμπιστευτείς;»

Τσίπρας: Σφοδρή επίθεση στον Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πως «σκέφτεται μόνο το πολιτικό όφελος» και ότι «εργαλειοποιεί την επιστημονική κυβέρνηση».

Παράλληλα σημείωσε πως η κυβέρνηση με τις αποφάσεις κάνει διαμορφώνει «μια κοινωνική βόμβα».

«Δικαίως ο κόσμος είναι κουρασμένος και οργισμένος. Βλέπει μεγάλες αντιφάσεις, κυρίως από την κυβέρνηση, και κυρίως όλο αυτό το διάστημα τω οκτώ μηνών υπήρξε μεγάλος εφησυχασμός. Δεν πρέπει να τα βάζουμε με τους πολίτες. Αυτός στήριξε για να υπάρξουν καλά αποτελέσματα στην πρώτη φάση της πανδημίας. Βρισκόμαστε σε μια πολύ αρνητική στιγμή, σε μια επικίνδυνη αύξηση κρουσμάτων και θανάτων. Αν είχαμε λάβει εγκαίρως μέτρα αυτό δεν θα είχε συμβεί. Μέτρα για προσλήψεις στα νοσοκομεία, για τα μέσα μεταφοράς, για το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού, για τα σχολεία, για μείωση αριθμού μαθητών ανά τάξη», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ακόμη κατηγόρησε την κυβέρνηση για το ΕΣΥ λέγοντας πως δημιούργησε μια δημιουργική λογιστική.

«Ακόμα και στο θέμα των ΜΕΘ. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια περίοδο κανονικότητας αύξησε κατά 150 κρεβάτια τις ΜΕΘ. Έβαλε στο ΕΣΥ 19.500 άτομα γιατρούς και προσωπικό μόνιμους και επικουρικούς. Ο κ. Μητσοτάκης δεν προχώρησε σε καμία ενίσχυση πριν την πανδημία και κατά τη διάρκεια προχώρησε σε μια μικρή ενίσχυση, αύξησε λίγο τις ΜΕΘ χωρίς προσωπικό να τις λειτουργήσει. Το Σεπτέμβριο του 2019 η κυβέρνηση παρέλαβε ένα ΕΣΥ με 100.000 εργαζόμενοι και το Σεπτέμβριο του 2020, είναι 6.000 λιγότεροι». Και συνέχισε λέγοντας πως η κυβέρνηση προσμετρά και τα κρεβάτια των ιδιωτικών κλινικών».

«Η επιτυχία του περασμένου Ιούνη είχε πατέρα. Η αποτυχία του Νοέμβρη έχει πατέρα ή είναι ορφανή; Ή όταν πάμε καλά, ευτυχώς που έχουμε μια καλή κυβέρνηση και όταν δεν πάνε καλά φταίνε οι πολίτες;», αναρωτήθηκε.

Για την κριτική που δέχεται ο Σωτήρης Τσιόδρας από κάποια στελέχη του κόμματος του ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε: «Δεν έχω λόγο να ασκήσω προσωποποιημένη κριτική σε συγκεκριμένους επιστήμονες. Όπως δήλωσα την Παρασκευή τιμώ την επιστημονική κοινότητα. Οφείλουμε όμως να γνωρίζουμε ότι η επιστήμη είναι σύστημα αξιών που θέλει διαρκή αμφισβήτηση ώστε να αναγκάζονται σε τεκμηρίωση. Άρα και ο σημαντικότερος επιστήμονας κάποιες φορές κάνει λάθη.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ