Pfizer Χαράλαμπος Γώγος: Απρόσμενα νέα για το εμβόλιο – Πότε θα έρθει στην Ελλάδα [vid]

Μοιραστείτε το:

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος, σχετικά με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού από την Pfizer. Ο καθηγητής μίλησε στο Mega και χαρακτήρισε τα νέα για την επιτυχία του εμβολίου απρόσμενα: «Πρόκειται για πολύ θετικά τα νέα επειδή έχουμε πολύ υψηλά επίπεδα αποτελεσματικότητας.

Αναφέρθηκε, δε, στο πότε αναμένονται οι πρώτες δόσεις στην Ελλάδα και όπως είπε όλα θα εξαρτηθούν από την αδειοδότηση: «Γενάρη, Φλεβάρη ελπίζουμε να έρθουν οι πρώτες δόσεις, ωστόσο ας περιμένουμε λίγο ακόμη». Επανέλαβε πως αυτοί που πρέπει να εμβολιαστούν πρώτα είναι οι υγειονομικοί, τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και μετά θα ακολουθήσει ο εμβολιασμός στους υπόλοιπους πολίτες: «Ελπίζουμε να υπάρχει επάρκεια δόσεων και προθυμία του πληθυσμού να εμβολιαστεί» επεσήμανε.

Ωστόσο, έσπευσε να υποστηρίξει πως μέχρι να επιτύχουμε την ανοσία, η μάσκα και τα μέτρα προφύλαξης θα υπάρχουν για μεγάλο διάστημα. «Για την καραντίνα νομίζω πως θα το αποφύγουμε» κατέληξε ο κ. Γώγος.

Το εμβόλιο της Pfizer

Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer και η γερμανική BioNTech ανακοίνωσαν ότι σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των κλινικών ερευνών το εμβόλιο που παρασκευάζουν, είναι αποτελεσματικό κατά 90%.

«Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει, πρόκειται για προσωρινά αποτελέσματα… όμως πρόκειται για πολύ θετικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, τα οποία αναμένεται να είναι πολλά υποσχόμενα, να δώσουν πολλές ελπίδες, σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς θα προχωράμε μπροστά», ήταν η πρώτη αντίδραση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανακοίνωσε ότι η Κομισιόν θα υπογράψει συμβόλαιο μαζί τους για να προμηθευτεί έως και 300 εκατ. δόσεις του εμβολίου και διεμήνυσε το εξής: «θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε ο ένας τον άλλο».

Συγκεκριμένα, η συμφωνία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις εταιρείες Pfizer και Biontech περιλαμβάνει αρχικά την παρασκευή 200 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου ενώ στη συνέχεια θα προστεθούν ακόμη 100 εκατ. Όπως διαβεβαιώνει η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η συμφωνία θα υπογραφεί επίσημα εντός των επόμενων ημερών. Η Ελλάδα αναμένεται να πάρει και αυτή το μέρος που της αναλογεί από τη συμφωνία, όταν αρχίσει η μαζική παραγωγή του εμβολίου

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η ΕΕ θα πάρει 300 εκατ. δόσεις, η Ιαπωνία 120 εκατ. δόσεις, οι ΗΠΑ 100 εκατ. δόσεις (με δυνατότητα για 500 εκατ.) και το Ηνωμένο Βασίλειο 30 εκατ. δόσεις.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ