Μοράλες Επιστροφή: Πεζός επανήλθε στη Βολιβία Συγκινητική η επάνοδος [vid pics]

Μοιραστείτε το:

Ο Έβο Μοράλες επέστρεψε σήμερα δικαιωμένος στη Βολιβία, την επομένη της ορκωμοσίας του προέδρου Λουίς Άρτσε, ένα χρόνο μετά την παραίτησή του και την αναχώρησή του από τη χώρα καθώς υπήρξε αμφισβήτηση της επανεκλογής του για τέταρτη θητεία και δεξιό πραξικόπημα.

Όταν διέσχισε πεζός τη διασυνοριακή γέφυρα που συνδέει την πόλη Λα Κιάκα, στη βόρεια Αργεντινή, με εκείνη της Βιγιαζόν, στη νότια Βολιβία δήλωσε ότι «ένα μέρος της ζωής μου παραμένει στην Αργεντινή έπειτα από 11 μήνες». Σημειώνεται ότι ο Μοράλες μετά το πραξικόπημα διέφυγε στο Μεξικό και στη συνέχεια στην Αργεντινή.

Τελετής υποδοχής πραγματοποιήθηκε στην πόλη Villazón κοντά στα σύνορα με την Αργεντινή, στο τμήμα Ποτόσι, την οποία ο Μοράλες χαρακτήρισε τη στιγμή ως ιστορική. «Στον κόσμο, υπάρχουν πλήγματα για επαναστατικές, αντιιμπεριαλιστικές κυβερνήσεις που δεν ανακτούν γρήγορα τη δημοκρατία και την κυβέρνηση για τον λαό» σημειώνοντας ότι «ανακτήσαμε τη δημοκρατία χωρίς βία. Ανακτήσαμε την πατρίδα».

Ο Έβο Μοράλες συνοδευόταν όταν βρισκόταν στην πλευρά των συνόρων της Αργεντινής από τον πρόεδρο Αλμπέρτο Φερντάντες, ο οποίος παρέστη χθες, Κυριακή, στην ορκωμοσία του νέου προέδρου σοσιαλιστή Λούις Άρτσε.

«Ευχαριστώ πολύ, τον αδερφό μου Αλμπέρτο», δήλωσε ο πρώην αρχηγός του βολιβιανού κράτους, υπογραμμίζοντας ότι «του έσωσε τη ζωή», καθώς εκατοντάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλοί αυτόχθονες Ινδιάνοι ντυμένοι με τις παραδοσιακές πολύχρωμες στολές τους, είχαν συγκεντρωθεί στα σύνορα με το πρώτο φως της ημέρας παρά τον παγωμένο αέρα για να περιμένουν τον «πατέρα της Βολιβίας».

Μετά την άφιξή του ξεκίνησε ένα ταξίδι 1000 χιλιομέτρων οδικώς έως το προπύργιό του Τσιμορέ, στον νομό Κοτσαμπάμπα, στην κεντρική Βολιβία και θα θα συνοδεύεται από σχεδόν «800 οχήματα» που αναμένεται να φτάσει την Τετάρτη, έναν χρόνο μετά την αναχώρησή του από τη Βολιβία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λουίς Άρτσε, που διετέλεσε υπουργός Οικονομικών στις κυβερνήσεις του ‘Εβο Μοράλες, εξελέγη πρόεδρος από τον πρώτο γύρο των εκλογών της 18ης Οκτωβρίου συγκεντρώνοντας το 55% των ψήφων, δίνοντας τέλος σε ένα χρόνο μεταβατικής κυβέρνησης της δεξιάς που επέβαλε με πραξικόπημα.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ