Επέτειος Πολυτεχνείου: Lockdown και Πορεία

Μοιραστείτε το:

Τα πολιτικά κόμματα δεν έχουν συμφωνήσει για τη μη πραγματοποίηση της φετινής πορείας, μετά τη δήλωση του κυβερνητικού εκπρόσωπου Στέλιου Πέτσα: «Η τελική απόφαση της κυβέρνησης έχει ληφθεί και εφέτος δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω lockdown η πορεία του Πολυτεχνείου. Δεν θα γίνει η πορεία του Πολυτεχνείου, όπως δεν έγινε η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου, όπως δεν πήγαμε στις εκκλησίες μας τον Δεκαπενταύγουστο και το Πάσχα».

Στις κυβερνητικές εξαγγελίες τα μέλη του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. ανταπαντούν: «Η αποφάσή μας να κατέβουμε στην πορεία, που ελήφθη πριν από το lockdown, εξακολουθεί να ισχύει. Φυσικά τις επόμενες μέρες θα λάβουμε τις τελικές μας αποφάσεις σε συνεννόηση με τα μέλη μας και το φοιτητικό κίνημα. Προφανώς θα τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας, όπως το έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν».

KKE: Oργανωμένη απειθαρχία»

Το ΚΚΕ έχει αποφασίσει να ακολουθήσει μοντέλο «οργανωμένης απειθαρχίας», όπως και στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς. Τονίζει πως «από το πρώτο κύμα της πανδημίας, αν κάποιος απέδειξε το πώς μπορούν να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αυτό είναι το οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα, υπακούοντας στην ανάγκη να προστατευτεί και να προστατέψει.

Το ΚΚΕ θα μπει μπροστά για να τιμηθεί ο ξεσηκωμός. Θα είμαστε εκεί, όλοι όσοι πρέπει, με μάσκες, με αντισηπτικά, με αποστάσεις άνω των δύο μέτρων ο ένας από τον άλλον και άλλα μέτρα προστασίας. Με αυτόν τον συμβολικό τρόπο θα αποδείξουμε ότι και το Πολυτεχνείο ζει και οι εργαζόμενοι και η νεολαία της πατρίδας μας ζουν, αναπνέουν και έχουν φωνή» δήλωσε η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

ΣΥΡΙΖΑ τελεί εν αναμονή

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει λάβει τις τελικές αποφάσεις του, η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί μέσα στην εβδομάδα. Η αξιωματική αντιπολίτευση παραπέμπει στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, όπου ζήτησε το επόμενο διάστημα «να δούμε την εξέλιξη της πανδημίας και το επιδημιολογικό φορτίο», τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη των αποστάσεων και των βασικών κανόνων της αποφυγής συνωστισμού, χωρίς να αποκλείσει να υπάρξει κάλεσμα της Κουμουνδούρου.

ΚΙΝ.ΑΛΛ. Θα αποφασίζουν οι επιστήμονες

Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. ζητά να αποφασίσουν για το θέμα οι ειδικοί επιστήμονες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και αναφέρει πως «η κυβέρνηση πήρε μια απόφαση χωρίς να μας ενημερώσει. […] Εφόσον η πορεία ματαιωθεί, θα βρούμε τρόπους να τιμήσουμε την επέτειο, χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών».

To ΜέΡΑ25 ξεκαθαρίζει πως θα δώσει το «παρών», χαιρετίζει την απόφαση του ΣΦΕΑ και υπογραμμίζει πως «συνιστά επικίνδυνη κλιμάκωση του αυταρχισμού η απόφαση του κ. Χρυσοχοΐδη να απαγορέψει την πορεία του Πολυτεχνείου».

Σε πολιτική ανυπακοή και σε τριήμερους εορτασμούς καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δηλώνοντας πως «Η πορεία του Πολυτεχνείου θα γίνει και θα είναι ντάλα μεσημέρι», χαρακτηρίζοντας «άθλια» την κυβέρνηση Μητσοτάκη, «που άφησε τον λαό έκθετο στην πανδημία, καθώς μήνες τώρα δεν προχώρησε σε μαζικές προσλήψεις ούτε πήρε κανένα μέτρο προστασίας για τους εργαζόμενους και τον κόσμο στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στις συγκοινωνίες, στις κοινωνικές δομές».

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ