Χερσόνησος: Συγκλονιστικά βίντεο από τις πλημμύρες στην Κρήτη [vids]

Μοιραστείτε το:

Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας βρέθηκε και πάλι η Κρήτη, καθώς οι καταιγίδες που έπληξαν από το βράδυ της Δευτέρας την περιοχή μετέτρεψαν τους δρόμους της Χερσονήσου σε χειμάρρους. Συγκεκριμένα, από το βράδυ της Δευτέρας σημειώνεται έντονη βροχόπτωση στην περιοχή, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ πλημμύρισαν ισόγεια κτίσματα και αυλές σπιτιών. Ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος, δήλωσε στο Open πως «άνθρωποι έχουν ανέβει στις ταράτσες για να γλιτώσουν από τα ορμητικά νερά».

Βίντεο από τα Μάλια (του χρήστη Φίλιππο Κανέτο)

Σημειώνεται πως δεκάδες αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί από το νερό. Σημειώνεται πως τα φαινόμενα είναι έντονα σε περιοχές όπως η Σταλίδα, η Ανάληψη, τα Αγριαννά και οι Γούρνες. Ο δήμαρχος μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και αποκάλυψε πως η ΕΜΑΚ επιχειρεί στην περιοχή των Γουρνών με βάρκες και το ερπυστριοφόρο, καθώς το ποτάμι των Γουβών έχει φουσκώσει και παρέσυρε αυτοκίνητα προς τη θάλασσα.

Σύμφωνα με το ekriti δρόμοι έγιναν ποτάμια, ενώ σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν. Τα σχολεία σήμερα θα είναι κλειστά σε Ανάληψη, Μοχό και ενδεχομένως και στις Γούρνες, ώστε να μην κινδυνεύσουν γονείς και παιδιά. Στην Κάτω Βάθεια του Δήμου Χερσονήσου το ποτάμι περνά τον δρόμο και είναι αδύνατη η διέλευση των οχημάτων.

Την ίδια ώρα, κατολισθήσεις σημειώθηκαν στα Σπήλια, από Άγιο Σώζωντα προς Πεζά και σε άλλα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου. Στην Σταλίδα Χερσονήσου η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς έχουν καταστραφεί κεντρικοί δρόμοι από την πτώση των βράχων.

Η Πυροσβεστική κατά τη διάρκεια της νύχτας δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Σημειώνεται πως κάτοικοι έχουν διασωθεί από τα σπίτια τους στην Σταλίδα, ενώ οι επιχειρήσεις των διασωστών συνεχίστηκαν με το πρώτο φως της ημέρας. Οι καταστροφές είναι και πάλι τεράστιες, ενώ τα προβλήματα συνεχίζονται.

Βίντεο από τον Μάνο Μπορμπουδάκη στα Μάλια:

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ