Πάρτυ Συγγρού κορονοϊός: ”Γλέντι” σε ξενοδοχείο εν μέσω lockdown – Παρόντες και παίκτες μεγάλης ΠΑΕ

Μοιραστείτε το:

Παρά τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από τα ξημερώματα του Σαββάτου 7/11, και απαγορεύουν την άσκοπη κυκλοφορία των πολιτών και τις συναθροίσεις, με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, πολλοί είναι αυτοί που φαίνεται πως δεν συμμορφώθηκαν. Τα ξημερώματα της Δευτέρας, 9/11, η ΕΛ.ΑΣ. αναγκάστηκε να παρέμβει για πάρτι που διοργανώθηκε σε ξενοδοχείο στη Συγγρού.

Συγκεκριμένα, περίπου στις 2:30 τα ξημερώματα, πολίτης που ενημερώθηκε για το πάρτι που επρόκειτο να διοργανωθεί, από δημοσιεύσεις στα social media, ενημέρωσε με τη σειρά του την αστυνομία, η οποία και έσπευσε στο σημείο με επικεφαλής τον βραδινό επόπτη Αθηνών. Στον 8ο όροφο του ξενοδοχείου στη λεωφόρο Συγγρού, εντοπίστηκαν 31 άτομα σε ρυθμούς…κορονο-πάρτι.

Η διοργανώτρια, ημεδαπή 24 ετών, συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 285 Π.Κ., των διατάξεων περί διάδοσης κορωνοϊού, για διατάραξη κοινής ειρήνης, ενώ της επιβλήθηκε και πρόστιμο 3.000 ευρώ. Παράλληλα, βεβαιώθηκαν 30 διπλά πρόστιμα ύψους 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας και συνάθροιση. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, παρόντες ήταν και 7 παίκτες μεγάλης ΠΑΕ.

Κορονο-πάρτυ και στην Πάτρα

Ίδια…πολιτική ακολουθήθηκε και στην Πάτρα, με πολίτες να καλούν για διατάραξη κοινής ησυχίας. Η ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε να παρέμβει στο σημείο, για να ανακαλύψει πως είχε στηθεί ”πάρτι κορονοϊού”, όρος που τείνει, πλέον, να εδραιωθεί. Η γυναίκα που διοργάνωσε την γιορτή συνελήφθη, και της επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Το φαινόμενο των ”κορονο-πάρτι”

Το φαινόμενο των ”κορονο-πάρτι” είναι ιδιαίτερα σύνηθες, τον τελευταίο μήνα, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, όπως η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα. Φήμες θέλουν να διοργανώνονται πάρτι σε ταράτσες και υπόγεια, η πρόσκληση για τα οποία ”φτάνει” μέσω social media. Είναι προφανές πως, οι συναθροίσεις αυτές πραγματοποιούνται χωρίς μάσκες και τήρηση των απαραίτητων μέτρων, ενώ ο κύκλος παραμένει ”κλειστός”, με σκοπό να μην κυκλοφορήσει η ”είδηση” στις αρχές.

Η επιβολή αυστηρότερων μέτρων, από το Σάββατο 7/11, αναμένεται να ”κοπάσει” το φαινόμενο αυτό.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ