Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid-19 σήμερα Δευτέρα 9/11/2020

Μοιραστείτε το:

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.390 κρούσματα, ενώ νέο ρεκόρ καταγράφηκε σε θανάτους που έφτασαν τους 41. Εξίσου τραγική κατάσταση έχουμε και στους διασωληνωμένους που έφτασαν τους 239.

Τρεις φορές στο εξής η τηλεοπτική ενημέρωση – Παρών και ο Κικίλιας κάθε Τετάρτη

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, η ενημέρωση πλέον θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή στις 18:00, ενώ κάθε Τετάρτη θα συμμετέχει και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ο οποίος θα ενημερώνει για την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Σημειώνεται ότι ειδικά για αυτήν την εβδομάδα η ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη, στις 6 το απόγευμα.

Στην ενημέρωση Δευτέρας και Παρασκευής θα συμμετέχουν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ «Αττικόν» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

«Ο ιός είναι ύπουλος, γιατί είναι ασυμπτωματικός»

Έκκληση για την προστασία των ευπαθών ομάδων από τον sars-cov-2 και τήρηση από όλους των μέτρων που έχουν ληφθεί απηύθυνε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. “Ο ιός έχει διασπαρεί στην κοινότητα. Είναι ύπουλος, γιατί είναι ασυμπτωματικός. Οι νέοι άνθρωποι τον μεταφέρουν ασυμπτωματικά. Χωρίς να το καταλάβουν, χωρίς να το θέλουν, βάζουν σε κίνδυνο τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς τους”, είπε ο υπουργός. Σημείωσε ότι η ασφαλής οδός για να βγούμε από την καραντίνα είναι να τηρήσουμε τους υγειονομικούς κανόνες και έφερε ως παράδειγμα το Ισραήλ το οποίο από 11.000 διαγνώσεις πέτυχε να μειώσει τα κρούσματα σε τριψήφιο αριθμό επιβάλλοντας lockdown και τηρώντας τα μέτρα προστασίας.

Έκανε έκκληση στις μεγάλες ηλικίες και τις ευπαθείς ομάδες, να προσέξουν 10 φορές παραπάνω εν μέσω καραντίνας, λέγοντας ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να καταλήξουν σε ένα νοσοκομείο ή σε μία Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Διαβάστε αναλυτικά

Το σκεύασμα της Pfizer/Biontech είναι «αποτελεσματικό κατά 90%»

Το εμβόλιο κατά της Covid-19 που αναπτύσσεται από τις Pfizer και Biontech είναι «αποτελεσματικό κατά 90%», ανακοίνωσαν σήμερα τα δύο εργαστήρια μετά την πρώτη ανάλυση στο μέσον της Φάσης 3, καθώς η τελευταία αξιολόγηση θα γίνει πριν από την αίτηση για χορήγηση αδείας.

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μετρήθηκε με την σύγκριση του αριθμού των συμμετεχόντων που προσβλήθηκαν από τον νέο κορονοϊό στην ομάδα που έλαβε το εμβόλιο και στην ομάδα που έλαβε ψευδοφάρμακο (placebo), «επτά ημέρες μετά την δεύτερη δόση» και 28 ημέρες μετά την πρώτη, εξηγούν τα δύο εργαστήρια στην ανακοίνωσή τους.

Κορονοϊός εμβόλιο: Ισότιμη πρόσβαση της Ελλάδας σε ό,τι αγοράζει η ΕΕ

Μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο θα πατάμε γκάζι-φρένο και όσο πιο πιστά εφαρμόζουμε τα μέτρα τόσο δεν θα χρειαζόμαστε περιορισμούς είπε στη διάρκεια των σημερινών του ανακοινώσεων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάλιστα, σε ό,τι αφορά στα εμβόλια διαβεβαίωσε ότι θα έχουμε πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια που αγοράζει η ΕΕ. Εκπονούμε ένα σχέδιο εμβολιασμού, θα γίνουν και κέντρα μαζικού εμβολιασμού και πρέπει να πείσουμε ότι αυτά τα εμβόλια είναι ασφαλή» τόνισε επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης.

Τσιόδρας: Τρία τα ελπιδοφόρα εμβόλια μέχρι στιγμής

Από την πλευρά του ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε πως τα πιο ελπιδοφόρα εμβόλια μέχρι στιγμής είναι τρία για τα οποία περιμένουμε αποτελέσματα προς το τέλος του μήνα. «Όσα μελετούν τη φάση 3 έχουν καλά αποτέλεσμα στις προηγούμενες φάσεις, οπότε είμαστε αισιόδοξοι», ανέφερε ο καθηγητής.

Σημείωσε ωστόσο ότι τα συγκεκριμένα εμβόλια «έχουν διαφορετικό σχεδιασμό κατασκευής και φύλαξης το καθένα και θα πρέπει να χορηγηθούν διαφορετικά. Ο υπουργός Υγείας έχει αναλωθεί το τελευταίο διάστημα σε ένα σχεδιασμό υλοποίησης της εμβολιαστικής προσπάθειας» είπε.

Υπάρχει πλάνο για τον εφοδιασμό της Ελλάδας

Ο κ. Τσιόδρας επισήμανε πως υπάρχει ένα πλάνο στην Ελλάδα για τον καταμερισμό των εμβολίων, το οποίο έχει πολλές παραμέτρους και θα ακολουθήσει τα ευρωπαϊκά πρότυπα: «Οπως εισηγήθηκε και η καθηγήτρια κυρία Θεοδωρίδου, θα υπάρχει ιεράρχηση στον εμβολιασμό, καθώς δεν θα είναι όλη η ποσότητα άμεσα διαθέσιμη. Συμμετέχουμε στην προσπάθεια με διαφάνεια, έτσι ώστε αυτή η κοινή προμήθεια να γίνει ισότιμα σε όλη την Ευρώπη. Διαβάστε αναλυτικά

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ