Lockdown Πλήρες Ιταλία: Ο πρόεδρος των γιατρών προειδοποιεί για «τσουνάμι»

Μοιραστείτε το:

Δυστυχώς η Ιταλία καταγράφει καθημερινά έως 40.000 νέα κρούσματα με αποτέλεσμα να δέχεται εκ νέου ισχυρή πίεση το σύστημα υγείας της. Τα περισσότερα κρούσματα διαγνώσθηκαν και πάλι στην Λομβαρδία.

Ο πρόεδρος των συλλόγων γιατρών στην Ιταλία, Φίλιπο Ανέλι δηλώνει με ένταση: «Εάν δεν ληφθεί άμεσα η απόφαση, σε ένα μήνα θα έχουμε 10.000 θανάτους». Το πλήρες lockdown μειώνει την πανδημία, έτσι θα μπορούν να διαχειριστούν την αφόρητη πίεση που υφίστανται τα νοσοκομεία.

Γεγονός είναι ότι σε πολλές περιφέρειες οι μονάδες εντατικής θεραπείας απειλούνται με κορεσμό και τα νοσοκομεία αναγκάζονται να αναβάλλουν προγραμματισμένες επεμβάσεις και εξετάσεις για άλλες παθολογίες. «Η κατάσταση είναι σε μεγάλο βαθμό εκτός ελέγχου», δήλωσε σήμερα στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο RAI ο επικεφαλής καθηγητής του τμήματος λοιμωδών νόσων του νοσοκομείου Sacco του Μιλάνου, πρωτεύουσας της Λομβαρδίας, της περιφέρειας που έχει πληγεί περισσότερο στην Ιταλία. «Οι άλλες ασθένειες δεν κάνουν απεργία επειδή υπάρχει η Covid και πρέπει να οργανωθούμε (…) διαφορετικά η πανδημία θα κάνει ζημιές πέραν του ήδη πολύ λυπηρού μεγάλου αριθμού νεκρών».

Θυμίζουμε ότι η Ιταλία, ήταν η πρώτη χώρα της Ευρώπης που επλήγη τον Φεβρουάριο από την επιδημία της Covid-19. Έκτοτε έχει καταγράψει περισσότερους από 41.000 θανάτους και περισσότερα από 935.000 κρούσματα. Η κυβέρνηση, επιχειρώντας να συγκρατήσει το δεύτερο κύμα της επιδημίας, αποφάσισε να κατατάξει τις 20 ιταλικές περιφέρειες σε τρεις κατηγορίες, ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης, προχωρώντας από το κίτρινο, όπου είναι σε ισχύ η απαγόρευση της κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί σε εθνικό επίπεδο, μέχρι το κόκκινο, όπου επιβάλλεται ένα σχετικά αυστηρό lockdown.

Τέσσερις περιφέρειες τέθηκαν στην κόκκινη ζώνη από την κυβέρνηση και μια πέμπτη αποφάσισε μόνη της να τεθεί σε lockdown χθες, Κυριακή, το βράδυ. Άλλες δύο βρίσκονται στην πορτοκαλί ζώνη και οι υπόλοιπες στην κίτρινη ζώνη.

Σύμφωνα με την Εθνική Ομοσπονδία Ιατρικών Συλλόγων, τα μέτρα αυτά είναι ανεπαρκή και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Φιλίπο Ανέλι, απαίτησε να επιβληθεί «πλήρες lockdown σε όλη τη χώρα». Λίγες ημέρες νωρίτερα ο κ. Ανέλι σε ανάρτησή του στο Facebook είχε γράψει: «Οι γιατροί φοβούνται ότι το δεύτερο αυτό κύμα μπορεί να αποδειχθεί τσουνάμι και να συμπαρασύρει το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας». Για τον λόγο αυτό -εξηγεί- «ζητούν από την κυβέρνηση Κόντε να υιοθετήσει πιο επιθετικά μέτρα».

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ