Κορονοϊός Οικολόγοι Πράσινοι: Έλλειψη Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας – Ο ελέφαντας στο δωμάτιο (του Μαξίμου)

Μοιραστείτε το:

Η χώρα οδηγήθηκε σε νέο καθολικό lockdown πληρώνοντας τις αποσπασματικές πολιτικές και τον θερινό εφησυχασμό της Κυβέρνησης, όπως επίσης και την απουσία ύπαρξης ενός Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου, που θα έπρεπε να έχει διαμορφωθεί, αφού ήταν αναμενόμενο ότι ο κορονοϊός θα επανερχόταν δριμύτερος το φθινόπωρο.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ υποδείξαμε από τις 27 Μαρτίου ότι έπρεπε να εκπονηθεί ένα Εθνικό Σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, ένα Σχέδιο για την επόμενη ημέρα, με μέτρα ενίσχυσης της ανθεκτικότητας της κοινωνίας και της οικονομίας, στην κατεύθυνση του «GREEN NEW DEAL»- ΝΕΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, την αρχική πρόταση του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος την οποία έχει υιοθετήσει η ΕΕ ως επίσημη πολιτική της.

Αντ’ αυτού βλέπουμε αποσπασματικά ημίμετρα, ανεπάρκεια έργων, και σε κάποιες περιπτώσεις, όσον αφορά π.χ. τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς άρνηση της πραγματικότητας.

Τα μέτρα που προτείνουμε οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ είναι τα ακόλουθα:

  • Ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, κατάλληλες πληρότητες στις αερομεταφορές, αυστηρότεροι έλεγχοι στους εργασιακούς χώρους.
  • Έλεγχοι σε γηροκομεία, στρατόπεδα κ.λπ., – το 86% της μετάδοσης του ιού συμβαίνει μέσα σε κλειστούς χώρους.
  • Ουσιαστική ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αντί του «παίρνουμε τα δραστικά μέτρα για να είμαστε σίγουροι ότι το ΕΣΥ θα αντέξει».
  • Συνταγογράφηση των τεστ για τους πολίτες, οι οποίοι έχουν πληρώσει δεκάδες εκατομμύρια μέχρι σήμερα σε ιδιωτικά κέντρα για τα τεστ που έχουν κάνει.
  • Σχεδίαση πολιτικών δημόσιας υγείας και σενάρια για το χειμώνα και την άνοιξη, με ουσιαστική στήριξη επιχειρήσεων και εργαζόμενων, αντί για την κοντόφθαλμη προσμονή στο άνοιγμα της Χριστουγεννιάτικης αγοράς.
  • Εξειδίκευση μέτρων με επιδημιολογικά και γεωγραφικά κριτήρια, και μη επιβολή σε απομακρυσμένες και νησιώτικες κοινωνίες των ίδιων περιοριστικών μέτρων που επιβάλλονται σε πόλεις δεκάδων και εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων.
  • Στοχευμένο πρόγραμμα στήριξης και ενίσχυσης των επιχειρήσεων και των οικονομικών δραστηριοτήτων που πλήττονται, αξιοποιώντας κυρίως και κοινοτικούς πόρους.

Όσον αφορά τις απομακρυσμένες και νησιώτικες κοινωνίες οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ επισημάναμε ακριβώς αυτό από τις 22 Απρίλιου με ανοιχτή επιστολή προς τους κ.κ. Κικίλια και Τσιόδρα: https://ecogreens.gr/na-xaraxthei-mia-diaforetiki-politiki-gia-ta-nisia-pou-den-exoun-koronoio/

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ καλούμε την Κυβέρνηση έστω και αυτή την ώρα να κοιτάξει κατάματα την πραγματικότητα που τόσο αρνήθηκε το τελευταίο διάστημα, και να συγκροτήσει ένα Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο, σε βάθος πολλών μηνών, για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σχέδιο προς όφελος της χώρας και των πολιτών, πράττοντας οτιδήποτε είναι αναγκαίο, μακριά από ιδεοληψίες και άσχετες προς την αντιμετώπιση της πανδημίας ενέργειες.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ