Κορονοϊός γηροκομείο: Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη για 11 κρούσματα σε οίκο ευγηρίας [vid]

Μοιραστείτε το:

«Συναγερμός» έχει σημάνει σε γηροκομείο στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή Άγιος Βασίλειος μετά τον εντοπισμό 11 κρουσμάτων κορονοϊού.

Όπως ανακοινώθηκε χθες, σε οίκο ευγηρίας υπάρχουν κρούσματα στους τροφίμους. Από τους 55 τροφίμους οι 11 βρέθηκαν θετικοί και σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα θα γίνει η μεταφορά  στο νοσοκομείο μιας 80χρονης γυναίκας που είναι σε βαρύτερη κατάσταση. Εντός της ημέρας αναμένεται να κριθεί αν θα χρειαστεί μεταφορά για νοσηλεία και για άλλους τροφίμους που είναι θετικοί.

Σημειώνεται ότι εργαζόμενη στο γηροκομείο είχε βρεθεί θετική στον κορονοϊό και την προηγούμενη εβδομάδα είχε επιστρέψει στην εργασία της στο γηροκομείο αφού το τεστ της είχε βγει αρνητικό. Ωστόσο, οι ηλικιωμένοι παρουσίασαν συμπτώματα κορονοϊού τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες σήμανε συναγερμός σε γηροκομείο των Ιωαννίνων, όπου νόσησαν 9 εργαζόμενοι και 46 ηλικιωμένοι, εκ των οποίων οι 21 έχουν μεταφερθεί σε Νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ, καθώς οι ειδικές μονάδες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων είναι πλήρεις.

Στο μεταξύ από την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησαν μεταφορές ασθενών μη covid από πολλά νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Από το ΑΧΕΠΑ μεταφέρθηκαν πολλοί σε ιδιωτικές κλινικές, ενώ το νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» της Θεσσαλονίκης, είναι το πρώτο νοσοκομείο που μετατρέπεται αποκλειστικά σε μονάδα covid, δηλαδή θα νοσηλεύονται αποκλειστικά ασθενείς με κορονοϊό.

Χθες, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε 1.914 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου COVID- 19 στην Ελλάδα. Τα 39 κρούσματα εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 56.698, εκ των οποίων το 54,2% άνδρες.

Από αυτά τα 4.429 (7,8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 15.678 (27,7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 228 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. Οι 57 (25,0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88,2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Από τις ΜΕΘ έχουν εξέλθει 323 ασθενείς. Τέλος, έχουμε 35 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 784 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 316 (40,3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα NA έτη και το 96,4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ