Κορονοϊός: 69 νεκροί το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Νοεμβρίου

Μοιραστείτε το:

Πένθος στη χώρα καθώς αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη Covid-19 που χάνουν τη ζωή τους έπειτα από σοβαρές επιπλοκές. Μόνο το περασμένο Σαββατοκύριακο 7 και 8 Νοεμβρίου τουλάχιστον 69 άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή σε νοσοκομεία της χώρας επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των ειδικών για δραματική αύξηση των θανάτων.

Την ίδια ώρα επιβεβαιώνεται και η ανησυχία σχετικά με τις αντοχές του Εθνικού συστήματος υγείας κυρίως στην κεντρική Μακεδονία όπου η φροντίδα των ραγδαία αυξανόμενων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μετατρέπεται σε αμφίβολη διαδικασία.

Εκκενώνονται κλινικές τόσο στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όσο και σε άλλα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα ώστε να διασφαλιστούν περισσότερες απλές κλίνες. Οριακή όμως είναι η κατάσταση και στις νευραλγικές μονάδες εντατικής θεραπείας καθώς χθες η διασωληνωμενοι ασθενείς έφτασαν τους 228 όταν μόλις μία μέρα πριν δεν ξεπερνούσαν τους 207.

Μάλιστα η μηχανική υποστήριξη αναπνοής κρίθηκε αναγκαία για πέντε ασθενείς 18 έως 39 ετών αλλά και για ακόμη 95 πολίτες ηλικίας 40 έως 64 ετών, γεγονός που δείχνει ότι και οι νεότεροι είναι ευάλωτοι σε επιπλοκές.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση του ΕΟΠΥΥ στο σύνολο της χώρας επιβεβαιώθηκαν 1914 νέες λοιμώξεις για τη συντριπτική πλειονότητα των οποίων η πηγή μετάδοσης είναι άγνωστη. Ανήκουν Δηλαδή σε αυτό που λέμε “ορφανά κρούσματα”.

Στην κυβέρνηση υπάρχει πολύ μεγάλη ανησυχία για τον αριθμό των νεκρών με τον καθηγητή Γκίκας Μαγιορκίνη να προειδοποιεί ανοιχτά ότι “ο επταημερος μέσος όρος νεκρών έχει περάσει τους 10 ανά ημέρα και δυστυχώς αναμένουμε ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί δραματικά τις επόμενες ημέρες”. Αυτή η καταγραφή μαζί με το δείκτη θετικότητας αναδεικνύονται ως καθοριστική για το αν η κατάσταση κρίνεται ή όχι διαχειρίσιμη από το Μαξίμου.

Παράλληλα τρέχει και η οικονομική αβεβαιότητα με ανησυχία για τη δυνατότητα διατήρησης των θέσεων εργασίας καθώς δεν λείπει το εφιαλτικό σενάριο που εκτιμά ότι η άρση της καραντίνας μπορεί να γίνει ακόμα και την Άνοιξη δεδομένων των δραματικών στοιχείων που προαναφέραμε.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ